Всяко видимо явление в нашия свят е съставна част от

...
Всяко видимо явление в нашия свят е съставна част от
Коментари Харесай

Езотерика: За всички духовни и физически недъзи има 3 невидими причини

 Всяко очевидно събитие в нашия свят е съставка от по-висша незнайна нам система …

Докато живеем живота си на физическия проект, с нашето тяло се случват доста неща. Пипваме простуда и грип, както и други вирусни болести. Освен това никой от нас не е застрахован от разнообразни физически пострадвания, като рухване с колело в детска възраст или спортни контузии в младостта. Можем да нараним гърба си, да си навехнем крайник или да попаднем в автомобилна злополука …

Някои от нас би трябвало да се оправят с в действителност съществени болести като хепатит, сърдечна непълнота или склероза. Освен това всички ние неизбежно прекосяваме през процеса на стареене, постепенна загуба на функционалностите на физическото ни тяло. Всички тези процеси са неумолими – тъй като те са част от това, което би трябвало да платим за действителността тук – че сме се въплътили в своето тяло на Земята.

Причина и резултат

Ако погледнете на човешките болести през очите на врач, може да разберете, че същинските аргументи за съвсем всички от тях могат да бъдат открити в духовната сфера, невидима с невъоръжено око – и единствено там те могат да натрупат мощ, задоволителна да повлияе на физическото ни тяло.

Именно заради това в множеството случаи не е задоволително просто да се потисне признакът на заболяване във физическия проект на битие и да се надяваме на усъвършенстване За да реализираме същинско изцеление, първо би трябвало да стигнем до същинската причина за заболяването.

От позиция на лечителя има три „ типичен “ аргументи за заболяване. Любопитното е, че тези аргументи изобщо не са бактерии, вируси или други микроорганизми. Не, тези аргументи са отрицателни вътрешни положения, които се появяват в душата ни като реакция на отровен или травматичен житейски опит.

И първото от тези отрицателно вътрешни положения е какофония.

1. Дисхармония

Дисхармонията е чувството, което изпитваме, когато животът ненадейно загуби всевъзможен смисъл за нас или когато загубим нещо доста значимо – нещо, което е било свързваща връзка сред душата и живота ни.

Да вземем за образец случай с стара двойка, която живее дружно доста години. Представете си, че един от тях ненадейно почине. Да, бракът им не е бил безусловно съвършен, само че времето, което са прекарали дружно, въпреки всичко е основало дълбока и трайна връзка посред им. Загубата на подобен непосредствен човек може да докара до дълбока вътрешна рецесия. Често това води до обстоятелството, че у останалата половинка от едно цяло се изострят съществуващи хронични болести или се появяват нови съществени болести, в това число рак. И той или тя просто губи волята за живот и скоро също изчезва от този свят …

Това е какофония.

Състоянието на какофония, създавано в душата от сходни обстановки, може да провокира чувство за некадърност да направляваме протичащото се с нас. Това може да се случи или постепенно и последователно, или вследствие на злополучие, раздрусало живота ни до основи. Например неочаквана загуба на работа и липса на пари.

Когато изпитваме възприятие на изтощение и започваме да гледаме на ориста като на нещо злонамерено, това директно се отразява на енергийната ни матрица, правейки ни уязвими от заболявания.

2. Страх

Втората класическа причина за доста болести е страхът. Човек, който живее живота си с възприятие на непрекъснат боязън, който гризе душата му, е двойно по-уязвим откъм заболявания. Тревожността, която той изпитва интензивно (и колкото повече, толкоз повече) подкопава неговата убеденост в себе си и възприятие за сигурност, което от своя страна го кара да възприема света към себе си като рискова и враждебна среда.

Чувството за сигурност и благоденствие в действителност е основата, върху която е построена цялата постройка на здравето на нашето тяло. И когато нещо се отразява отрицателно на тази основа, това незабавно понижава способността на имунната ни система да реагира съответно на външни закани. А когато имунната ни система се срине, това може да докара до доста огромни неприятности.

Не е мъчно да се види, че в този случай в играта влиза пагубният за нас механизъм за противоположна връзка. Страхът и създаваната от него тревога водят до какофония. И в това време дисхармонията провокира боязън и когато тези две усеща влизат в резонанс, нанасят двоен удар върху   щита на имунната система, както и върху енергийната матрица. Неизбежният резултат от това е болест.

При всичко това за западните лекари фактът, че дисхармонията и страхът могат да се проявят под формата на най-различни болести, въобще не е вест. Преди съвсем 500 години великият доктор Парацелз написа в своите писания, че „ страхът от заболяването е надалеч по-опасен от самата болест “.

И това ни води до третата класическа причина за доста болести – събитие, което е известно на лечителите и шаманите като „ загуба на душа “.

3. Загуба на душа

Сред духовните лечители, знахари и шамани на доста аборигенски култури загубата на душа с съображение се смята за една от най-сериозните диагнози и една от главните аргументи за преждевременна гибел и съществени болести, само че, за жалост, даже не се загатва в медицинските учебници на западния свят.

Когато някой угасва без забележима причина, лекарите просто клатят прочувствено глава и споделят нещо от рода на: „ Той/тя е загубил/ изгубила волята да живее “. В дълбините на душите си те схващат какво се случва, само че в речника им просто няма думи, които да опишат какво тъкмо се случва.

Какво в действителност е загуба на душа? В западното общество загубата на част от душата се пояснява като удар върху самата същина на индивида. Това нормално се демонстрира в отговор на контузия. Ако е сериозна, душата все едно се раздробява на парченца с цел да може някак си да оцелее. Доста постоянно ние губим някои от тези парченца вечно.

Какво предизвиква загуба на душа? За това извънредно неприятно събитие може да има доста и разнообразни аргументи. Това може да се случи заради отчаяние в детството, когато децата, едвам появили се на този свят, откриват, че тях в действителност не са ги желали. Или да кажем, че те не са от стремежи пол – че всички са чакали момче, само че получили момиче.

Загуба на душа също се случва, когато децата биват унизени в учебно заведение или вкъщи или когато ги развращават тези, които е трябвало да се погрижат за тях. Насилие или побой, проблематични разводи, комплициран аборт, страшна автомобилна злополука или даже сериозна интервенция – всичко това води до неизбежната загуба на част от душата.

Много млади мъже от войната се връщат от войната вкъщи тотално  разрушени и сломени. Лекарите назовават ​​това „ посттравматичен синдром “, само че като предписание, лекуването, което оферират под формата на психотерапия и постоянна приложимост на успокоителни, не е в положение да излекува същински зейналите рани в душата на тези хора. Много някогашни бойци изпитват такава дълбока контузия до края на дните си.

Инфо: Cluber

Втора част:

Прочетете този текст, когато почувствате, че душата ви е изтощена

 

Енергията на душата е това невидимо и незабележимо нещо, което ни поддържа в сложни моменти и ни оказва помощ да пазим равновесие. Ако нежната ви душа е изтощена, това е съвсем…

Цялата публикация

Парапсихологът Сергей Лазарев: Всяка болест е помощ и филтриране на душата

 

Щастието не е цел, а непряк артикул. Анализирайки предишното, ти се разграничаваш от казуса, виждаш го все едно от горната страна. Да разберете казуса значи да се абстрахирате от обстановката. Лесно е…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР