Всяко семейство има своите възходи и падения. Дори когато става

...
Всяко семейство има своите възходи и падения. Дори когато става
Коментари Харесай

Наследниците на Елизабет II търсят спокойствието с алтернативни терапии

Всяко семейство има своите възходи и падения. Дори когато става дума за тези с кралско родословие. Когато американската актриса Меган Маркъл стана част от английското кралско семейство, това провокира доста ужас и повдигна завесата към различните способи, на които някои от членовете му разчитат, с цел да запазят нервите си и да лекуват здравословни проблеми.

Наскоро принц Хари разкри, че организира сесии за десенсибилизиране и преправка на придвижванията на очите си, с цел да излекува контузията, породена от ранната и неочаквана гибел на майка му Даяна. Той даже показва по какъв начин се прави лечебната процедура EMDR в документален филм за психологичното здраве, основан взаимно с тв водещата Опра Уинфри.

На родна земя Хари получава доста рецензии, защото не е нещо типично членовете на английското кралско семейство да разясняват обществено здравословното си положение. На другата страна на монетата са настроенията в Съединени американски щати, където понастоящем той живее със фамилията си. Там се радва на огромно утвърждение. Причината е, че американците са привикнали звездите им да имат по-отворен метод на живот и да не се срамят да приказват за проблемите си.

Освен това се счита, че общественото говорене за психологичното здраве може да помогне на доста хора да осъзнаят, че имат проблеми с него, и да ги насърчи да търсят способи да ги преодолят, даже в случай че не разполагат със средства за скъпи лечебни услуги.

„ Винаги съм желал да опитам EMDR. Това беше една от другите форми на изцеление, с които бях подготвен да опитвам и в никакъв случай нямаше да съм толкоз отворен за тази опция, в случай че не бях положил доста старания в лечението през годините “, споделя искрено Хари във кино лентата „ Това мое аз, което не можете да видите ”. Той изяснява по какъв начин Лондон се е трансформирал в източник на травматични прекарвания за него.



Животът му не е бил по никакъв начин елементарен. На 12-годишна възраст той е заставен да се изправи пред ковчега на Даяна, която умира в инцидент при гонене от папараци. Хари цялостен живот не съумява да се оправи с медийния интерес към фамилията в Англия, на който счита, че майка му е станала жертва, само че е бил принуден да се помири с това. Сега той разполага с повече независимост да работи в интерес на душeвността си.

EMDR е терапия, която оказва помощ на хората да се отърват от травматичните мемоари и прекарвания. Създадена е през 80 -те години от американския психолог Франсин Шапиро, само че едвам в последно време добива известност. Във кино лентата принцът демонстрира по какъв начин се случват нещата при нея. Хари кръстосва ръце пред гърдите си и стартира да потупва с тях поредно раменете си. Затваря очи и ги движи под клепачите, до момента в който психотерапевт го предизвика посредством въпроси да се върне към отрицателни моменти от предишното, които са породили чувство за боязън у него.

„ EMDR има за цел да промени метода, по който пациентите одобряват травматично прекарване, тъй че да се трансформира в неприятен спомен, а не в нещо, което обзема изцяло съзнанието им “, споделя английският клиничен психолог Марк Макфетридж пред Дейли Мейл.

Движението на очите дава задача на мозъка, което го държи закотвен в сегашното и не разрешава паметта да вземе превес. Осъществени са редица изследвания дали това е ефикасен способ и множеството са стигнали до извода, че той в действителност може да помогне за превъзмогване на посттравматичното стресово разстройство, само че триумфът значително зависи от терапевта, който организира сесиите.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР