Всяко отклонение нагоре в показанията на кантарчето в банята хвърля

...
Всяко отклонение нагоре в показанията на кантарчето в банята хвърля
Коментари Харесай

Средиземноморска диета – полезна и пълна с вкусни продукти

Всяко отклоняване нагоре в показанията на кантарчето в банята хвърля в спокоен смут милиони по света. Нарушаването на стройната фигура има с изключение на естетична и здравословна страна. Ето за какво незабавно започваме да търсим всевъзможни диети, хранителни режими и добавки, с цел да вкараме килограмите си в норма. Учени от Холандия обаче откриха, че има диета, която с изключение на фигурата ни, поддържа в отлична форма целия ни организъм. Доброто здравословно положение пък усилва живота приблизително с 15 години. Става дума за по този начин наречената средиземноморска диета, която, като се изключи че е потребна, е цялостна с вкусни артикули.

Екип учени от университета в Маастрихт в продължение на 10 години са създали проучвания на 120 000 доброволци на възраст сред 55 и 69 години.

Резултатите изрично демонстрират, че прецизното съблюдаване на средиземноморския хранителен режим усилва с 15 години човешкия живот. Това изяснява и обстоятелството, че в страни като Португалия, Испания, Франция, Италия и Гърция се следят минимален брой инсулти и инфаркти, които са разследване на проблеми със сърдечно-съдовата система.

Средиземноморската диета включва домати, зеленчуци, зехтин, маслини, чесън, паста, риба, плодове, пълнозърнести артикули и ядки. Режимът разрешава и използването на алено вино, стига да не се прекалява с чашката. Експерти поучават диетата да се съчетава с физически извършения, надзор на тежестта и отричане на цигарите.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР