Всяко едно заболяване рано или късно проявява своите симптоми и

...
Всяко едно заболяване рано или късно проявява своите симптоми и
Коментари Харесай

Kак да разпознаем рака на белия дроб по очите

Всяко едно заболяване рано или късно демонстрира своите признаци и лекарите съумяват да го разпознаят. Ранната диагностика е доста значима, защото дава късмет лекуването да стартира и човек да оздравее.

Някой заболявания обаче, нямат ясно изразени признаци. Такъв е казусът с рака. Учени от целия свят се пробват да открият признаци, по които рано да се диагностицира това подло заболяване.

Успех в тази тенденция са разкрили лекари от Обединеното кралство. Според последните им изследвания очите могат да сигнализират за рак на белия дроб.

Става въпрос за несъмнено положение на очите. Наличието на онкологично заболяване може да бъде сигнализирано с провисване на клепача, понижаване на размера на зеницата или двойно виждане.

Първите два признака се появяват единствено от едната страна на лицето. Те са свързани с недребноклетъчен рак на белия дроб.

Обикновено стартира в бронхите и по-късно се популяризира в други елементи на тялото, засягайки симпатиковата нервна система.

Двойното виждане съгласно лекарите може да демонстрира метастатичен рак на белия дроб. В този случай раковите кафези се отделят от тумора и пътуват до други елементи на тялото през кръвоносната или лимфната система.

Освен проблеми със зрението, заболяването предизвиква усложнения в говора, гърчове и главоболие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР