Всяка зима очакваме снега с нетърпение, защото той носи със

...
Всяка зима очакваме снега с нетърпение, защото той носи със
Коментари Харесай



Всяка зима очакваме снега с нетърпение, защото той носи със себе си приятен студ, много снеж

Всяка зима чакаме снега с неспокойствие, тъй като той носи със себе си прелестен мраз, доста снежни индивиди и обичаните ни зимни спортове. Истината обаче е, че телата ни постоянно се нуждаят от подготовка, защото зимните интензивности изискват осъществяването на придвижвания, които не сме правили дълго време.

Добрата вест е, че нямате потребност от комплицирана подготвителна стратегия, задоволително е да следвате 4-те лесни стъпки, които сме ви подготвили, с цел да предпазите ставите си от пострадване и пренатоварване.

1. Тренирайте постоянно и наложително загрявайте

Независимо дали смятате да карате ски, сноуборд или кънки, е целесъобразно да упражнявате постоянно, защото упражненията поддържат гъвкавостта на ставите и мускулите. Може би ще ви изненадаме, само че йога е един от най-препоръчителните спортове, които можете да упражнявате целогодишно, а асаните ще ви приготвят както за физическите, по този начин и за психическите провокации. От една страна те ще създадат цялото ви тяло по-гъвкаво, а от друга ще изострят мозъка ви и ще ви създадат по-спокойни, тъй че да можете да взимате бързи решения на пистата.

Не забравяйте да загрявате деликатно цялото тяло всякога преди да практикувате зимни спортове. Така ще избегнете разтягания, навяхвания и претоварване на ставите.



2. Обърнете особено внимание на хидратацията

Когато на открито е студено, ожадняваме по-рядко и постоянно забравяме да одобряваме задоволително течности. За страдание обаче, дехидратацията може да докара до промени в тялото ви, които да ви попречат да се насладите на обичания си зимен спорт. Сред тях са: отмалялост, мъгляв разум, главоболие и даже крампи. Специалистите са на мнение, че лимитираният банкет на вода би могъл да докара и до болки в ставите, защото сред 70 и 80% от ставния ни хрущял се състои от вода.

Не забравяйте, че когато усетите жадност, това е сигурен сигнал, че процесът на дехидратация към този момент е почнал, по тази причина бъдете самодейни и пийте повече вода преди да практикувате зимни спортове. Започнете да приемате малко повече течности още в дните преди спусканията си и не забравяйте да изпиете най-малко две чаши вода, незабавно щом се разсъните от сън.

Имайте поради, че вярната екипировка също е от голяма важност за хидратацията, в случай че ви е прекомерно топло и се потите прекалено, ще загубите скъпи течности. Затова се стремете да подбирате екип, който е формиран от пластове, които да можете да махате при разнообразни условия.

3. Слушайте тялото си

Ако усетите болежка, до момента в който се спускате със ски или сноуборд, постоянно е по-добре да спрете, в сравнение с да рискувате по-сериозно пострадване. Болката постоянно е сигнал от тялото ни, който ни предизвестява да бъдем по-внимателни. Когато се върнете на пистата или стартирате за първи път, постоянно се стремете да увеличите натоварването гладко, с цел да не стресирате тялото и ставите си. Има дни, в които тялото ни е способно на подвизи и такива, в които ни приканва да поспрем, значимото е постоянно да го слушаме и да познаваме неговите предели.



4. Приемайте верните хранителни добавки

Бихте могли да подкрепите ставите си, които са изключително натоварени, при практикуването на зимни спортове, посредством банкет на колаген. е превъзходен вид, защото съставлява хидролизиран колаген, подложен на строго лабораторно-контролирана ензимна хидролиза, която основава фрагменти с тъкмо избрана молекулна маса. Така получените колагенови пептиди са с висока усвояемост и подтикват производството на колаген в ставния хрущял. Освен за ставите ни, колагенът се грижи още за естественото положение на костите, както и за оптималната функционалност на кръвоносните съдове и мускулите.

съдържа още витамин D3, който взе участие в поддържане на положението на костите, зъбите и мускулите, както и универсалния витамин С, който способства за независимото формиране на колаген от организма. Продуктът се предлага в комфортни единични дози под формата на флакончета, а сега можете да се възползвате от промоцията на Колаген 11000, който се предлага в промо опаковка и да закупите 36 флакончета на цената на 30.

Колагенът на Допелхерц® би могъл да се комбинира отлично с - особено създадена хранителна добавка, която съдържа магнезий, минерали, микроелементи и витамини от група В. Известно е, че по време на интензивно спортуване, тялото ни губи огромни количества магнезий, а това е минерал, който организмът ни не може да синтезира самичък. е основан особено за дейни хора и съумява бързо и надеждно да възвърне тялото след изтощителна подготовка. Продуктът се предлага под формата на саше, което се изсипва непосредствено в устата и не е належащо да се разтваря в течност.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР