Всяка връзка изисква компромиси от страна и на двамата партньори,

...
Всяка връзка изисква компромиси от страна и на двамата партньори,
Коментари Харесай

Какво никога да не пренебрегвате заради връзка (първа част)

Всяка връзка изисква взаимни отстъпки от страна и на двамата сътрудници, с цел да има естетика и връзките да се развиват в позитивна посока. И до момента в който в някои обстановки е добре да отстъпите и да се съобразите с желанието на половинката си, има граници, които не трябва да преминавате. Ето някои от нещата, които в никакъв случай не би трябвало да пренебрегвате в името на едвам връзка:

Самочувствието, увереността и вярата в себе си.

Някои взаимоотношения извличат най-хубавото в нас, други ни карат да се усещаме недостойни и неуверени в себе си. Ако откриете, че сте цялостни със подозрения в себе си и сте по-малко уверени, в сравнение с сте били при започване на връзката, може би е нужно към този момент да анализирате от кое място идва това чувство. Здравата връзка би трябвало да обезпечи солидна основа, от която да изследвате света и да постигнете всичко, на което сте способни. Ако се чувствате маловажни и връзката обезличава мощните ви страни, това е сигнален знак, на който би трябвало да обърнете внимание.

Личната и финансовата самостоятелност.

Да бъдете във връзка може да бъде прелестно прекарване. Винаги обаче е значимо да поддържате своята самостоятелност и да не позволявате да губите своята еднаквост. Дори и да имате общи финанси, което е изцяло обикновено, запазете обособена банкова сметка. Независимостта е здравословна и постоянно ви оказва помощ да почувствате, че сте във връзката, тъй като желаете да бъдете, а не тъй като би трябвало да бъдете.

Правото да решавате сами – независимост на избор.

Никога не се отхвърляйте от мнението си и свободата на избор, с цел да извършите по този начин, че различен човек да е благополучен. Компромисът е значим и печелившата обстановка е идеалният резултат, само че внимавайте с сътрудниците, които се пробват да ви управляват. Независимо дали това включва отрицателни мнения по отношение на метода, по който се обличате, метода, по който готвите и/или почиствате къщата или приятелите, които имате – изберете сами и не бъдете манипулирани да вършиме неща, с които не сте съгласни, с цел да запазите мира в връзките.

Право да бъдете себе си.

Защитете главните си особености и личностни черти и в никакъв случай не се отхвърляйте от своето лично аз, с цел да угодите на другия. Всички ние се променяме до известна степен във взаимоотношенията, само че внимавайте да не се стараете прекалено много и в последна сметка да не загубите себе си в процеса. Тези, които ви обичат, няма да желаят да се измененията и ще обожават даже всичките ви недостатъци. Постоянните опити да измененията себе си ще подкопаете вашата убеденост и самочувствие, което може да се отрази зле и на душeвността ви.

Щастието ви.

Има моменти, когато страхът ни от самотност е по-голям от желанието ни за същинско благополучие. В резултат на това оставаме във взаимоотношения, които не ни оказват помощ да извлечем най-хубавото от нас. Оставаме в безсмислени връзки, тъй като се опасяваме от незнайното и в последна сметка си вършим голяма мечешка услуга. Имате единствено един живот – пробвайте се да не го пропилявате във връзка, която ви прави нещастни. Откажете се от връзки, които подкопават възприятието ви за благополучие и задоволеност в дълготраен проект. Ако се чувствате неоценени и нещастни, запитайте се за какво и преценете дали връзката, в която сте, има нещо общо с вашата горест.

Следва продължение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР