Всяка седмица говоря с десетки собственици на бизнес, които искат

...
Всяка седмица говоря с десетки собственици на бизнес, които искат
Коментари Харесай

Първото препятствие

Всяка седмица приказвам с десетки притежатели на бизнес, които желаят да разширят бизнеса си и за множеството от тях споделят една обща линия, която ги стопира да развиват бизнеса си. Ако попитам тези притежатели кое е единственото нещо, което пречи на триумфа им, постоянно слушам липса на продажби или липса на дипломиран личен състав. Някои даже могат да кажат, че вроденото им предпочитание за микроуправление пречи на растежа им. И макар че всички те играят роля в неспособността им да мащабират, най-честата причина е тази, която постоянно се подценява, пише Давид Финкел създател на " Формулата на свободата: по какъв начин да съумеете в бизнеса без жертване на фамилията, здравето или живота ".

Твърде мощно се идентифицирате с вашия бизнес

Много притежатели на бизнес в никакъв случай няма да си признаят, само че им е мъчно да се отделят от бизнеса си. Те виждат себе си и бизнеса като едно цяло и постоянно, когато нещо визира бизнеса им, това визира и тях. Ако бизнесът им върви добре, те самите би трябвало да са сполучливи. Ако бизнесът им се проваля, това също има директна връзка със личните им качества. Емоционалното им благоденствие е тясно обвързвано с бизнеса им и постоянно води до тревога и меланхолия, когато нещата не вървят по техния метод.

Те могат да копнеят за ден, когато бизнесът към този момент няма да се нуждае от тях 24/7, само че защото не могат да се отделят прочувствено от бизнеса, те нямат явен проект по какъв начин да реализират това разделяне. Нямат визия какво би било възприятието, в случай че не работят за бизнеса всеки ден? И концепцията искрено ги плаши. Така че те се пробват да се уверят, че към момента ще имат работа след пет или 10 години, даже в случай че това не е най-хубавото за бизнеса като цяло.

Вие не сте вашият бизнес

Това е първото нещо, което споделям на всеки притежател на бизнес, който се бори с този проблем. Създадохте нещо прелестно. Направихте нещо, което доста хора в никакъв случай няма да могат да реализират и за това би трябвало да се гордеете. Но това не е всичко, което сте. Имате (или най-малко би трябвало да имате) живот отвън вашия бизнес. Вие сте цялост от толкоз доста неща и единствено един дребен % от които е фактът, че сте притежател на бизнес.

Пътят към растежа

Идентифицирането на казуса е първата стъпка към превъзмогването му. Втората стъпка е да получите в действителност ясна визия за това по какъв начин желаете да продължите и по какъв начин желаете да се развивате дружно с вашия бизнес. Това може да бъде 5-годишен или даже 10-годишен проект, само че мисленето за раздялата е значимо. Планирате ли някой ден някой да поеме поста основен изпълнителен шеф? Искате ли да обучите децата си да поемат бизнеса един ден? Или желаете да създадете системи и процедури, тъй че вашият бизнес да работи, даже в случай че сте на отмора или си вземете продължен отпуск? Колкото по-ясно излагате детайлите, толкоз по-лесно ще бъде постигането им. 

Източник: Давид Финкел създател на " Формулата на свободата: по какъв начин да съумеете в бизнеса без жертване на фамилията, здравето или живота ", за. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР