Всяка сделка трябва да стане благодарение на юристите и тяхната

...
Всяка сделка трябва да стане благодарение на юристите и тяхната
Коментари Харесай

Адвокат Георги Георгиев: Знаем как се постига успех

Всяка договорка би трябвало да стане с помощта на юристите и тяхната креативност, а не макар тях, уверен е  д-р Георги Георгиев, ръководещ съучастник на адвокатска фирма „ Георгиев и Колев “

- Адвокат Георгиев, най-важното нещо във вашата сфера е доверието. Как го градите и какво казвате на клиентите, когато дойдат при вас с сложен проблем, чието разрешаване може и да не приключи в тяхна изгода?

- Златният стандарт в адвокатската специалност са професионализмът и лоялността, които не се обезценяват с времето. Вярваме, че всеотдайността ни като адвокатска фирма може да ни отличи от останалите. Обичаме работата си, желаеме да се усещаме потребни, като оказваме помощ на хората за решение на проблемите им и това способства да се оправим с провокациите. Много държим и на коректността в връзките. Моралният ни интегритет постанова да сме справедливи, когато даваме юридически съвет и прогноза дали даден проблем може да бъде решен по този начин, както го желае клиентът. Не продаваме илюзии, тъй като това е във щета на доверителите ни и може да е пагубно за бизнеса. На клиентите би трябвало да се дават решения, а не пояснения за пречките пред избрана договорка. Мотото ни е Know-how to success и сме склонни да имаме вяра, че в множеството случаи „ няма метод да няма метод “.

- Какъв е растежът на адвокатската фирма ви за първите три години?

- Първоначално започнахме с по-широк кръг консултантски услуги, след което спечелихме няколко от най-големите каузи в региона на конкурентното право в страната. Наши клиенти са „ Метро кеш енд Кери България “, които защитихме сполучливо по дело против наложена им санкция от Комисия за защита на конкуренцията за 15 млн. лева След това ни се довериха от мобилния оператор „ Теленор “ за тяхно дело с веществен интерес от няколко милиона лв.. Тези победи трасираха пътя ни към лигата на огромните адвокатски фирми за правосъдни каузи. Напреднахме доста и в конкурентното право. Една от водещите фармацевтични компании ни се довери и неотдавна се поздравихме с следващ огромен триумф пред Комисия за защита на конкуренцията. Добре свършената работа е най-хубавата реклама.

Второто направление, в което растем, е разследване от бизнеса на наши клиенти. Консултираме огромен капиталов фонд в недвижими парцели и търговски площи, който закупи най-големия ритейл парк в страната с повърхност 66 дка – „ Джъмбо Плаза “ в София. Ние реализираме цялостното правно обслужване на корпоративната група на притежателя на комерсиалния център. Водим договаряния с нови наематели, структурираме нови вложения и се учим дружно с клиентите си. Междувременно последваха задължения от други вложители в недвижими парцели и офис центрове, с които работим сполучливо – през нелеката 2020 година затворихме покупко-продажби за офисни площи за над 12 млн. лева

Третият дирек на напредък е работата ни за нов вид клиенти – капиталови фондове за рисков капитал. Подпомагаме правно цялата активност на два от най-големите фонд мениджъри в страната, които влагат над 130 млн. лева в новаторски компании от разнообразни браншове взаимно с Фонда на фондовете. Това са „ Морнингсайд Хил – Фонд за рисков капитал “ КД и „ Витоша Венчър Партнърс – Фонд I “ КД. Дотук сключихме 26 покупко-продажби за над 27 млн. лева В момента работим редом по 23 покупко-продажби за дялови и квазидялови вложения.

- Кои сега са компликациите пред огромните вложители и фондовете за рисков капитал в България?

- Политическата неустойчивост е първият и максимален проблем пред вложителите, тъй като тя води до непредвидимост на законодателния развой – отсам и на бизнес средата. Честите промени в законите са демотивиращи за дълготрайно планиращите компании.

Фондовете за рисков капитал по-скоро се сблъскват с различен вид проблеми – незадоволителна еластичност на нормативната уредба, с остарелия режим за споразумяване на по-сложни връзки сред разнообразни типове и класове вложители в една компания. Също и ирелевантност на огромна част от одобрените в англосаксонския юридически кръг клаузи и защитни механизми. Именно това е огромното предизвикателство пред нас – по какъв начин да ги приспособим към българското законодателство и да ги пресъздадем още веднъж като солидни гаранции за отбрана на вложителите.

- Кои са качествата на модерния корпоративен юрист и от тази вероятност какво би трябвало да знае всеки млад правист, който желае да стане част от вашия екип?

- Всяка договорка би трябвало да стане с помощта на юристите и тяхната креативност, а не макар тях. Отживелица е разбирането от филмите за юриста като нападателен многознайник. Ние непрекъснато учим от клиентите си, от техния метод към риска, от новите хоризонти и нововъведенията. Подборът на фрагменти в адвокатската фирма се базира на отличен триумф от следването и тежки изявленията с решение на проблеми и проби, едвам в третия кръг се виждаме с претенденти за диалог като класическо изявление, преди този момент са два кръга от изпити на британски и български език. Наред с това съм водил занятия на съвсем всички от юристите ни и имам усещания от тях още от студентската пейка. Сред студентите ми виждам доста будни и любознателни младежи и съм спокоен за бъдещето на юридическата общественост в България.

Венцислав Савов. Текстът е оповестен в бр. 07/2021 на списание " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР