Всяка политика, която води до пълното разпищолване или пълно затваряне,

...
Всяка политика, която води до пълното разпищолване или пълно затваряне,
Коментари Харесай

Петър Москов: Политика, която води до пълното разпищолване или пълно затваряне, е погрешна

" Всяка политика, която води до цялостното разпищолване или цялостно затваряне, е неправилна ". Констатацията направи някогашният здравен министър доктор Петър Москов, водач на партия КОД. По думите му решението за налагане на новите ограничения, които дефинира като затваряне, е неверно.

" За половината от общество тези ограничения са несъразмерни, само че за другата част, които са обезпокоени от болестта, те са незадоволителни. Резултатът още веднъж ще е неприятен ", съобщи той и изясни:

" Разбирането, приемането и съпричастността на огромна част от обществото за това какъв е казусът и какви са стъпките за превъзмогването му е първото нещо, което би трябвало да се подсигурява за ръководството на една рецесия. Това се реализира не с надцакване с данни и цифри, а с политическа водачество, което да даде проект, стъпки и цел. Това не се случва сега ".

Според него политическите водачи се държат като " спекуланти и наблюдават кой е по-висок - курсът на страха за здравето или курсът на страха за хляба - и кешират там, където ще получат по-голяма електорална облага. Той дефинира това като пагубно и водещо до неверни решения.

" Нужен е политически щаб, който да възвърне политическия престиж и доверие. Призовавам управлението на Народното събрание и ръководителите на парламентарните групи да образуват още тази седмица подобен политически щаб и той да реализира единодушие към проект, стъпки и ограничения за решение на рецесията. Ако не могат да създадат това, да се разпускат и да отиваме на избори ".

Д-р Москов уточни, че политическите водачи би трябвало да са обединени към обща цел, а тя не е по какъв начин да се завоюват изборите през март, а по какъв начин да умрат по-малко хора. Според него всички политически решения в този момент се вземат с небосвод до изборите.

Петър Москов беше безапелационен, че философията, която би трябвало да се одобри, е да се резервира обществената и икономическата интензивност, само че при надзор на равнището на болестта:

" Целта е не да се затворим всички, а да изолираме носителите на болестта.... Трябва авансово готова от страната процедура по всеобщо тестване ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР