Всяка политически система, всеки политически режим може да бъде заплашен

...
Всяка политически система, всеки политически режим може да бъде заплашен
Коментари Харесай

Живко Минков: Демокрацията не е имунизирана сама да роди опасности за съществуването си

Всяка политически система, всеки политически режим може да бъде застрашен и подкопан в своята легитимност. Колкото и скандално да звучи, това важи и за демокрацията . “ Това сподели в предаването „ Преди всички “ Живко Минков от Департамент “Политически науки ” в Нов български университет преди академичната полемика „ Има ли опция демокрацията ”. Тя е част от.
Няма непосредствена опасност за демокрацията у нас, само че в средносрочен проект има провокации, уточни Живко Минков.

Страна като България, страните от Централна и Източна Европа би трябвало доста ясно да регистрират динамичността в интернационалната среда - тече явен развой на разбъркване на пластовете през последните 10 години, означи Минков. Той открои риска „ да се окажем принудени да си внесем извън избран модел на публично развиване “, какъвто към този момент имаме в историята си.

Демокрацията във действието си не е ваксинирана против това сама да роди рискове за своето битие “, посочи Минков.

След първичната еуфория от всеобщото демократизиране при започване на 90-те години в международен мащаб настъпи последователно отчаяние. Едва към една четвърт от осъществените преходи към народна власт са довели до ефикасни демократични ръководства, уточни преподавателят.

„ Реалността ни сподели, че демокрациите се разграничават една от друга. Има разнообразни степени и друго качество на народна власт. За страдание след 2007 година България стабилно затъва във връзка с своето качество на народна власт “, разяснява Живко Минков.

Ако някой в действителност мисли и има вяра, че има опция на демокрацията, то е добре да си даваме сметка каква би била тя, с цел да се запитаме дали в действителност я желаеме, съобщи още Минков.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР