Всяка жена мечтае придобитият летен загар да се запази повече

...
Всяка жена мечтае придобитият летен загар да се запази повече
Коментари Харесай

Няколко простички трикa за запазване на тен

Всяка жена мечтае добитият летен тен да се резервира повече време. Все отново, в случай че би трябвало да бъдем почтени, тялото с загар е доста по-атрактивно, по-свежо и даже ни прави да изглеждаме по-слаби. И макар че идва миг, в който кожата неизбежно избелява, ще ви предложим няколко лесни и простички трика , с които можете да запазите слънчевия си тен за оптимално дълго време.

Хидратирайте кожата си всекидневно  

Това е може би най-важното предписание освен за опазване на тена, само че и за възобновяване на хидробаланса и на мекотата на кожата след по-дълго излагане на слънце.

  • Използвайте овлажняващи кремове и лосиони с жожоба и алое , които предотвратяват избледняването, изсушаването и лющенето на кожата.
  • Пийте доста вода. Логично е, че през лятото организмът ни изхвърля доста повече вода, в сравнение с през което и да било друго време на годината. А при дехидратация се получава едно доста неприятно изсушаване на кожата – тя стартира да се лющи, а по този метод пада и самият загар.  Препоръчително да приемате най-малко по 2 л. чиста вода дневно.
  • Взимайте хладни душове. Може би не всички си дават сметка, само че топлата вода също има мощно дехидратиращо свойство върху кожата, което форсира рухването на повърхностния й пласт. За това през лятото взимайте единствено хладни душове.

Внимавайте какво хапвате

  Редица дерматологични проучвания настояват, че потреблението на избрани храни въздейства върху най-горния пласт на кожата и може да подкрепи за запазването на тена през лятото.

  •   Приемайте повече витамин А. Яжте пресни плодове и зеленчуци – специалистите поучават да включим в менюто си моркови, кайсии, червени чушки, диня за да запазим тена си.
  • Ядките, рибата и медът усъвършенстват обмена на веществата, които също са фактор при задържането на тена.

Ексфолирайте тялото си всяка седмица   

Дерматолози предлагат да употребявате ексфолиант за тяло по един път всяка седмица. Така ще спомогнете за по-бързото рухване на мъртвия пласт на кожата, който от време на време се образува над получения от слънцето меланин и скрива тена.

След като се върнете от отмора не е целесъобразно да посещавате сауна или парна баня, в случай че желаете да съхраните тена си. Сауната и парната баня обезводняват и изсушават кожата.

Не използвайте избелващи артикули – това нарушава равномерния тен на кожата.

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР