Всяка година около 1,35 милиона души загиват по пътищата на

...
Всяка година около 1,35 милиона души загиват по пътищата на
Коментари Харесай

Тихата епидемия на колела убива хората

Всяка година към 1,35 милиона души умират по пътищата на света, а други 20 до 50 милиона получават съществени контузии. Половината от тези смъртни случаи и многото контузии са свързани с пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти - най-уязвимите участници в днижението на пътищата и улиците.

В международен мащаб на всеки 25 секунди някой умира вследствие на пътнотранспортно произшествие. Ръководителят на Фонда за пътна сигурност на Организация на обединените нации назова смъртността и травматизма по пътищата " тиха зараза на колела ".

Според Джон Рени Шорт, професор в Училището за обществена политика към университета на Мериленд, окръг Балтимор, да се създадат транспортните системи по-безопасни е напълно реалистично и не е обвързвано със комплицирана просвета, като да вземем за пример ракетостроенето.

Основното е държавните управления да отдават приоритет на по-безопасните пътища, скорости и транспортни средства и да предизвикват такива ограничения, като усмиряване на трафика, за които е известно, че понижават риска от пътнотранспортни катастрофи.

Разходите

Катастрофите предизвикват съществени стопански вреди на жертвите и техните фамилии, както...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР