Всяка година на 12 май честваме Международния ден на сестринството

...
Всяка година на 12 май честваме Международния ден на сестринството
Коментари Харесай

От Варна предупреждават: Недостигът на медицински сестри е сериозна заплаха за общественото здраве!

Всяка година на 12 май честваме Международния ден на сестринството – международен празник, който признава и чества отдадеността и смелостта на медицинските сестри по целия свят. Това заяви за Varna24.bg  Райна Бояджиева, ръководител на УС на РК на БАПЗГ-Варна. Ето какво още се показва в известието:

" На този ден преди 101 години е родена Флорънс Найтингейл - британска милосърдна сестра, социална деятелка и основоположничка на актуалната сестринска здравна грижа. Днес 101 години по-късно ние сме изправени пред сериозните провокации на динамично изменящия се свят.

През 2022 година посланието на Международния ден на медицинските сестри, избрана от ICN е: " Медицинските сестри: Глас за водачество – инвестирайте в медицински сестри и уважавайте правата за обезпечаване на световно здраве. “

Недостигът на медицински сестри е сериозна опасност за публичното здраве. Пандемията ни сподели прекомерно ясно, че има потребност от действителна инвестиция в специалността, за обезпечаване на най-ценното богатство - здравето на популацията. Медицинските сестри продължихме да бъдем провокирани от пандемията COVID-19 и през актуалната година. Не отстъпихме! Изправихме се против предизвикателставата с невероятна мощ и отдаденост, макар сложните и даже животозастрашаващи условия на труд.

Обществото е очевидец на значимата роля на медицинските сестри по време на тази пандемия: образование на популацията, слагане на ваксини, избавяне на животи и придружаване на умиращите в последните им часове.

Тази година насърчаваме членовете на обществеността, да се причислят към нашия апел, като споделят  история си – може да се отнася за грижи, предоставени от сътрудник, или просто да изразят признателност и да покажат благодарност.

Уважаеми наши пациенти, Не се колебайте да ни пожелаете,,Честит ден на медицинските сестри “ на 12.май персонално или посредством обществените медии #ТimeforNurses

Нека денят на здравната сестра се трансформира в хубав и запаметяващ се празник! ", гласи известието до медията ни
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР