Всяка година железопътните компании в Япония отчитат по няколко случая,

...
Всяка година железопътните компании в Япония отчитат по няколко случая,
Коментари Харесай

Японци помагат на костенурки да пресичат релсите

Всяка година железопътните компании в Япония регистрират по няколко случая, в които влакове са принудени да стопират поради колона от преминаващи костенурки. За да не рискува сигурността на влака, машинистът избира в такива случаи да спре внезапно и да избегне пътно-транспортно произшествие.

Костенурките са принудени да пресичат пътя на влаковете, тъй като се насочват към водоеми, които са ситуирани по този начин, че с цел да се стигне до тях, най-краткият път е да се пресекат релсите.

Най-лошо е за тези костенурки, които са имали нещастието да са наоколо до стрелките на релсите - в случай че сега, в който животното се пробва да пресече, стрелката щракне, тя убива или осакатява трайно костенурката. В същото време самата линия не е преместена вярно и въобще не е безвредна за приближаващия се трен.

За да предпазят хората, пътуващи във влаковете, от произшествия, и да спасят костенурките от премазване, експерти от аквариума на остров Хоншу са съумели да основат специфични структури. С тях оказват помощ на животните да минават изцяло безвредно, когато имат потребност да стигнат до водоем.

Там където минава нормалният път на костенурките, насочили се към околните водоеми, под релсите се прокопават тунели, които се заливат с тъничък пласт бетон. По този метод костенурките могат да минат под релсите, когато имат потребност, и не рискуват да бъдат премазани от влака или от стрелките.

В щата Индиана също оказват помощ на костенурки да пресичат рискови пътища. Доброволци от природозащитни организации се събират, когато настане време за миграцията на костенурките. Животните се пробват да пресекат рискови автомагистрали и стават жертва на бързо движещите се коли и камиони.

За да спасят костенурките, природозащитниците ги събират и ги придвижват през автомагистралата, охранявани от полиция. На места, където минават огромни количества костенурки, които се пробват да пресекат сектори от автомагистрала, се поставят огради, а доброволци събират животните и ги придвижват.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР