Всяка едно промяна на геополитическата обстановка буди притеснения. Ако има

...
Всяка едно промяна на геополитическата обстановка буди притеснения. Ако има
Коментари Харесай

Военният министър: Ако в Русия бъдат мобилизирани 1,5 милиона души, е възможен обрат на войната

Всяка едно смяна на геополитическата конюнктура буди терзания. Ако има поврат, той ще пристигна от мобилизацията, само че е доста значимо какъв брой индивида ще бъдат мобилизирани. Това разяснява министърът на защитата Димитър Стоянов преди съвещанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Ако са 300 000 не чакам значителен поврат. Това, което излиза като информация за 1,5 милиона мобилизирани, тогава съотношението ще бъде радикално друго и е допустимо да възникне поврат, само че дано изчакаме да забележим ", уточни той.

Военният министър съобщи, че тези, които имат съветско и българско поданство действително подлежат на готовност.

" Към момента няма смяна в ситуацията в Черно море. Линиите за връзка работят и са отворени. Единственият риск, който до момента съществуваше и съществува е в този момент, е от свободно движещи се мини – в Турция бяха открити, и у нас бяха открити две, които бяха взривени, в Румъния също. Това е главният риск. Друг няма към този момент ", уточни той.

Стоянов уточни, че съгласно него не би трябвало да се вършат промени в до момента подхванатите ограничения за сигурността.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР