Всяка една проверка при нас започва, когато се установят факти.

...
Всяка една проверка при нас започва, когато се установят факти.
Коментари Харесай

Шефът на КОНПИ разкри как Прокопиев е бързал да закрие 4 дружества в Кипър дни след старта на проверката, което събудило подозрения, че...

Всяка една инспекция при нас стартира, когато се открият обстоятелства. В началото на годината против Иво Прокопиев беше повдигнато обвиняване и законът в тази обстановка ни задължава на тази инспекция. Това разгласи ръководителят на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество Пламен Георгиев. „ За нас няма значение какво е повдигнатото обвиняване. То е мотивът за осъществяване на инспекция. Смисълът е ние да проверим източникът на имуществото. Ако не е легален в 10-годишния интервал, ние предлагаме конфискация”, изясни той пред Българска национална телевизия.

„ Извършвайки тази инспекция, ние установихме една продажба преди 5 години на „ Каолин” и по тази причина трябваше да проверим приватизацията на това сдружение, с цел да установим легален ли е този приход. Тези 150 млн. лева, добити от юридическото лице, са противозаконни.

Дни след старта на инспекцията ни, която продължи 7-8 месеца, 4 сдружения в Кипър на проверяваното лице бяха закрити. Това разсъни съмнение у нас, че господин Прокопиев е наясно с това, че ние правим инспекция. Без да сме го канили, той даде документи за приходите си плюс много съответни условия по отношение на парцела, който ние запорирахме.

Нашата инспекция е секретна. Очевидно има теч на класифицирана информация. Прокопиев самичък признал, че от самото начало е бил в течение какво се е случвало. Информирали сме ДАНС да се ревизира от кое място изтича тази класифицирана информация.
Такъв теч на информация до момента не е имало. Питам се каква е повода един човек да прави неща, които граничат с доста съществени наказуеми действия.
Очевидно у нас има хора, които считат, че живеят над закона. Няма по какъв начин един човек да излезе и да каже, че е търсил подпомагане от държавни институции, с цел да се приключи инспекцията против него. Това е доста ужасно за една правова държава”, акцентира Георгиев.

По мотив обвиняванията към комисията, които през вчерашния ден Прокопиев насочи по време на конференцията си, шефът на КОНПИ съобщи:
„ Ние говорихме с конкретика, а другата страна – с общи изречения и прилагателни. Чух няколко неистини от явно обезпокоеното лице, което значи, че сме нацелили мястото, където най-вече го боли – приватизацията на „ Каолин”, съобщи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР