Всяка една промяна в геополитическата обстановка води съответните притеснения, разбира

...
Всяка една промяна в геополитическата обстановка води съответните притеснения, разбира
Коментари Харесай

Стоянов: Има риск българи в Русия да бъдат мобилизирани

" Всяка една смяна в геополитическата конюнктура води съответните терзания, несъмнено, че има терзания ". Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов на въпрос за анексирането на четирите области в Украйна. Той ще вземе присъединяване в Съвета за сигурност, призован от служебния министър председател Гълъб Донев. 

" Риск за националната сигурност постоянно има, те са евентуални. Преки закани за въвличането на България в спор, няма ", разгласи министърът. 

" Тези, които имат българско и съветско поданство, действително подлежат на готовност, тъй че подобен риск има. ", отговори Стоянов на въпрос дали има риск български жители с съветско поданство да бъдат мобилизирани във войната с Украйна. 

" Говоря за жители, които са в Русия и са с българско и съветско поданство, да, те могат да бъдат мобилизирани ", добави Стоянов. 

Относно свободното навигиране и корабоплаване в Черно море и има ли риск за затварянето му Стоянов е безапелационен: 

" Към момента няма смяна в обстановката в Черно море, т.е. линиите на връзка си работят, отворени са, не са затворени. Единственият риск, който до момента съществуващи, и в този момент съществува, е свободно дрейфащи мини ". Стоянов напомни, че такива са откривани в Румъния, Турция, както и две в България, които са взривени. 

" Не смятам, че към този миг би трябвало да се вършат някакви промени в подхванатите ограничения, само че дано въпреки всичко чуем отчетите от службите ", изясни Стоянов.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР