Всяка една домакиня си служи с безброй кулинарни трикове, които

...
Всяка една домакиня си служи с безброй кулинарни трикове, които
Коментари Харесай

Професионален ГОТВАЧ сподели защо да разтриваме чесън върху чинията

Всяка една стопанка си служи с безчет кулинарни трикове, които да я улесняват, до момента в който е в кухнята. Професионалните готвачи обаче разполагат с цялостен боеприпас и вероятността да ги споделят с близките, е минимална.

В този ред на мисли няма по какъв начин да пропуснем опцията да ви разкажем за един неповторим трик, който разбрахме от потвърдил се готвач. Става въпрос за разтриването на чесън върху чинията.
Защо готвачите разтриват чесън върху чинията?
Съществуват в действителност разнородни трикове, които спомагат за това да блеснете като съвършената стопанка. Почти всяка една манджа може да бъде избавена, както и съвсем всяко едно ядене може да се трансформира в кулинарен шедьовър, стига да си служите с верните хитрини.

Чудите ли се за какво е нужно да разтриваме чесън върху чинията, в която сервираме ястието и до какво в действителност може да докара това? Истината е, че има хора, на които зеленчукът не понася добре. Това не значи, че те не обичат да го употребяват, а последствията след похапване са неприятни – най-често болки в стомаха.

Ако желаете обаче въпреки всичко да ги зарадвате със свежи чеснови нотки, без да изпитват дискомфорт по-късно, побързайте да разтриете скилидка чесън върху чинията. Така ястието ще е доста по-ароматно, а насладата от похапването, несравнима.

 Лесна рецепта за страховит домакински чеснов сос! Лесна рецепта за страховит домакински чеснов сос!
Хората се разделят на два типа: Тези, които не понасят чесън и тези, които толкоз го обичат, че единствено се чудят в какво още могат да го доб...

Изкушаваме се да споделим и още няколко трика, които да са ви от помощ в бъдеще.
Ето ги и тях:
• Добавяйте щипка сол към кафето, преди да го сварите;

Това се прави, в случай че желаете да подсилите аромата на кофеиновата напитка.

• Добавете щипка ванилия към салатата си;

Това е следващият трик, с който си служат опитните готвачи. Само една щипка ванилия, добавена към пресните зеленчуци, е изцяло задоволителна, с цел да ги овкуси по непостижим метод.
 Ако прекомерно постоянно консумирате чесън, може да се случи ТОВА с вас Ако прекомерно постоянно консумирате чесън, може да се случи ТОВА с вас
Чесънът е един от тези артикули, които доста постоянно участват в блюдата. Повечето домакини го прибавят, за подобряването на усета им...

• Малко сок от моркови в супата;

Преди да свалите супата от котлона, прибавете към нея малко сок от моркови. Оранжевата течност ще я направи освен по-здравословна, само че и по-апетитна.

• Мариновайте говеждото в майонеза, в случай че желаете да е нежно.

Това го знаят всички професионални готвачи. За да е говеждото месо нежно и топящо се в устата, най-малко половин час би трябвало да е мариновано в майонеза, преди да бъде сготвено.

Възползвайте се от всички тези трикове и не забравяйте да потъркате чинията със скилидка чесън – ястието ще бъди в пъти по-вкусно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР