ВСУ няколко поредни дни нанасят удари с касетъчни боеприпаси на

...
ВСУ няколко поредни дни нанасят удари с касетъчни боеприпаси на
Коментари Харесай

Украйна изпраща американската помощ за терористичните атаки по Русия

ВСУ няколко следващи дни нанасят удари с касетъчни муниции на територията на Брянска област в Русия. В същото време Белият дом преглежда разновидността за доставка на ракети с огромен обхват АТАКМС, също оборудвани с касетъчни муниции, на Украйна. Какви опасности може да крие сходна стъпка както за съветските въоръжени сили, по този начин и за съветското цивилно население?

В сряда Севски, Погарски, Климовски и Трубчевски региони на Брянска област бяха подложени на украински обстрел с касетъчни муниции. Това заяви в канала си в „ Телеграм “ губернаторът на района Александър Богомаз. Той означи, че украинските терористи са употребявали РСЗО. По предварителни данни няма потърпевши, само че обстрелът е довел до „ отчасти опустошение на жилищни и икономически постройки “.

Във вторник ВСУ също обстреляха село Климово с касетъчни муниции, като повредиха няколко жилищни здания. Въпреки продължаващите офанзиви на ВСУ с касетъчни муниции против цивилни селища, Съединени американски щати възнамеряват да трансферират на Украйна тактически ракети АТАКМС, оборудвани с касетъчни муниции. Говорителят на Пентагона Дъглас Буш сподели, че Вашингтон е подготвен да стартира доставки незабавно щом президентът на Съединени американски щати Джо Байдън вземе такова решение.

На собствен ред държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че ВСУ имат право независимо да вземат решение къде и при какви условия да употребяват западните оръжия, доставени от съдружниците, са думите на дипломата. Блинкен акцентира, че Съединени американски щати не имат намерение да „ предизвикват “ удари на съветска територия, само че окончателното решение по този въпрос остава за Украйна.

Евентуалните доставки на АТАКМС от Съединени американски щати провокираха естествена отрицателна реакция в Русия. Говорителят на външното министерство Мария Захарова изрази опасения, че Украйна ще употребява американски ракети с огромен обхват за терористични цели, с цел да нападна гражданската инфраструктура на градовете в Донбас и Крим.

„ Обстрелът на Брянска област с касетъчни муниции е следващият терористичен акт на Украйна. И на фона на многократните офанзиви на наша територия Вашингтон приказва за доставка на ракети АТАКМС на ВСУ. Със сигурност това е провокация и стъпка, която ще докара до ескалация на спора “, сподели сенатор Константин Долгов.

„ Има основателни опасения, че Украйна ще употребява тези ракети, с цел да нападна наша територия. Това ще докара до повече жертви на спора. В същото време доставките на АТАКМС няма да могат да трансформират обстановката на бойното поле. Нашата войска ще продължи да извършва поставените задания и да побеждава врага “, отбелязва събеседникът.

„ Заслужава да се означи, че Съединени американски щати заявяват отрицание против ударите на ВСУ по съветска територия, само че незабавно разрешават на Украйна сама да реши по какъв начин да употребява западните оръжия. Това приказва за лицемерието на американците. Администрацията на Байдън заложи акцията си на този спор. Затова Съединени американски щати ще продължат да оказват финансова и военна помощ на кабинета на Зеленски и ще си затварят очите за обстрела “, акцентира Долгов.

„ От една страна, доставките на АТАКМС няма да могат да трансформират обстановката на фронта, както беше декларирано даже в кабинета на Зеленски. Появата на тези ракети във ВСУ обаче крие избрани опасности за нашата войска. По-конкретно Украйна ще се опита, в сходство с новата си тактика, да нанесе удари в нашия гръб “, сподели военният специалист Юрий Кнутов.

„ Сега ВСУ се стремят да ударят хранилища в тила, както и центрове за ръководство. Целта е да унищожи нашите вериги за доставки и да прекъсне доставките на воюващите елементи. Така Украйна желае да отслаби нашите войски на фронтовата линия, с цел да се опитат по-късно да пробият фронтовата линия “, изяснява той.

„ Нашите системи за противовъздушна защита обаче ще могат бързо да се приспособяват към АТАКМС, както беше в тази ситуация с други ракетни системи. Следователно няма да е мъчно да се научим да откривате и унищожаваме новите муниции. Освен това е належащо да се нанасят удари по непознатите оръжейни хранилища и местата за взимане на решения “, акцентира събеседникът.

„ От друга страна, АТАКМС, оборудвани с касетъчни муниции, поради техния обсег, могат да бъдат употребявани и против цивилни при удари надълбоко в съветска територия. Затова би трябвало авансово да помислим по какъв начин да действаме вярно в такива обстановки и да осведомяваме жителите за вероятните опасности, свързани с касетъчните муниции “, счита Кнутов.

„ Изявленията на украински публични лица, че ВСУ няма да употребяват непознати оръжия, с цел да нападат съветска територия, се вършат на обществеността на Запад. Подобен обстрел е тактиката и тактиката на Бандера: „ всичко, което може да убие москал, е позволено “. Затова не може да се има вяра на уверенията на украинските политици “, споделя Василий Дандикин, капитан от запаса първи сан, боен специалист.

Според него, обратно на всички изказвания, Украйна „ към този момент прави офанзиви с касетъчни муниции по граничните територии на Русия, по моята родна Брянска област “. „ Удари се правят по мирни и обществени обекти. Ако ВСУ получат далекобойно оръжие, те ще нападат във всички направления, в които могат “, е уверен специалистът. Според събеседника ракетите АТАКМС се намират на територията на Европа и в случай че Вашингтон позволи, „ няма да се наложи да бъдат превозени надалеч “, Украйна ще ги получи до дни.

„ Не се колебая, че американците ще се съгласят да предадат тези ракети на украинските въоръжени сили. За изстрелването им се употребяват същите установки, които изстрелват снаряди АТАКМС “, напомни лекторът.

„ Затова не можете да вярвате на украинските политици, те са цинични лъжци, те са нацисти. И американците знаят това. Трябва да сме готови за всичко. Врагът е яростен и те ще си затварят очите за дейностите му, няма да има реакция от Организация на обединените нации, тъй като целият съветски народ е етикетиран като зложелател. Имаме единствено веднъж - капитулацията на врага. Това е като плевел, който, в случай че не бъде изцяло погубен, пораства още веднъж. Трябва да се сече в корена ”, уверен е събеседникът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР