Вслушването в мнението на по-възрастните и по-успелите от нас винаги

...
Вслушването в мнението на по-възрастните и по-успелите от нас винаги
Коментари Харесай

Въпросите, с които Бил Гейтс измерва успеха си


Вслушването в мнението на по-възрастните и по-успелите от нас постоянно ни се е коствало като една от значимите стъпки към нашия персонален триумф.

Именно това е една от аргументите да харесваме Бил Гейтс, който постоянно се е стремял да дава на света от мъдростта си, насъбрана през над 60-те му години живот.

Наскоро милиардерът разгласява в личния си блог GatesNotes пост, озаглавен " Какво научих от работата си през тази година? ", от който можем освен да почерпим мъдрост, само че и да разберем, че урокът на живота продължава постоянно, даже и след насъбраните милиарди и триумфи.

В поста си Гейтс прави паралел сред въпросите, с които е оценявал триумфа си, когато е бил на 20 години, и тези, с които мери достиженията си през днешния ден.

" Тогава себеоценката ми в края на годината зависеше от отговора на въпроса дали софтуера на Microsoft е спомогнал за развиването на персоналните компютри ", споделя Гейтс.

" Днес към момента върша равносметка на работата си, само че си задавам и цялостен куп други въпроси. Отделих ли задоволително време на фамилията си? Научих ли задоволително нови неща? Развих ли нови другарства и задълбочих ли актуалните си такива? ", написа СЕО-то на Microsoft в страниците на блога си.

 Бил Гейтс и книгите, които са го впечатлили през 2018 година
Кои книги впечатлиха Бил Гейтс през 2018 година

Магнатът обича да чете, а ние да слушаме препоръките му

" Тези въпроси щяха да ми се костват смехотворни, когато бях на 25, само че с възрастта те стават все по-стойностни ", споделя той.

Като резюме милиардерът разкрива най-хубавия барометър за триумфа си, който е научил от Уорън Бъфет, и се състои в простичкия въпрос: " Обичат ли ме хората, за които най-вече ме е грижа? "

Откровенията на Гейтс ни убеждават за следващ път, че парите, славата и големите самопризнания не значат доста, в случай че не сме в мир и обич с хората, които са най-близо до нас.

 Как харчи парите си най-богатият човек на планетата
Как харчи парите си най-богатият човек на планетата

Какво е да имаш 156 милиарда $
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР