Всичко зависи от това какво тя ще предложи в понеделник.

...
Всичко зависи от това какво тя ще предложи в понеделник.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: „Българският дявол” е в имената на министрите, които Мария Габриел ще предложи

" Всичко зависи от това какво тя ще предложи в понеделник. Обикновено споделяме " дяволът е в детайлите ", а пък аз споделям, че българският демон е в имената на министрите, които тя ще предложи. Много политици не желаят да го признаят на глас, само че имената ще значат доста за възможната поддръжка, която тя ще получи в Народното събрание ".

Според нея би било пагубно, в случай че решението за надзора на основния прокурор е залог за съставянето на държавно управление.

" Аз по-скоро се надявам болшинството в Народно събрание да се сплоти не толкоз към промяната в прокуратурата или правосъдната промяна, или някакви конституционни болшинства, хайде първо да създадем бюджетно болшинство. Това чакат общините, на това се надяват жителите ".

Шест избора за две години са прекалено много за страна като България, само че е по-добре да има избори, в сравнение с подмолни сделки , съобщи вицепрезидентът.

" След като България от доста време твърди, че има черни описи в Северна Македония за недопускане на българи, в този момент президентът на страната стартира да си признава за тях ", означи Йотова. По думите ѝ от 15 години Европа живее в непрестанни рецесии, а в думите на политиците от ден на ден се чува тезата, че няма време за човешките права.

" На този декор по какъв начин наподобява фактът, че в страна, която също е член на Съвета на Европа, каквато е РСМ, към момента хората са бити до гибел, тъй като имат неблагоразумието да заявят своята еднаквост, да кажат че са българи ? За това, че се палят клубове на българската общественост, за това че се одобряват ретроактивни закони за затварянето на тези клубове и вършат невероятно съществуването на активността на тези общности? "

Вицепрезидентът уточни, че македонската делегация не се е пробвала да отхвърли думите ѝ, а жестоко нападнала България, сравнявайки я с Русия.

" Само желая да им припомня, че те са надалеч още от участието си в Европейски Съюз, само че са към момента страна член на НАТО, по тази причина - малко по-спокойно с такива изявления ", сподели Илияна Йотова.

Според Йотова Албания и Северна Македония не би трябвало да вървят в пакет при договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Заяви, че България няма да даде своя глас за начало на договаряния с РСМ, до момента в който българите не бъдат записани в конституцията ѝ и не се уверим, че правата им са обезпечени.

" Убедих се единствено за ден и половина, когато разговарях с нашите европейски сътрудници - когато давам съответни образци за това, което се случва, когато приказвам с дати, имена, съответни обстоятелства, мога да ви кажа, че отношението им се трансформира за минути и те за част от нещата, които описвам, даже не могат да повярват ".

Позицията на България е задоволително твърда, само че би трябвало да бъде разпространявана и защитавана още повече, не би трябвало да има и разнобой в изявленията на българските политици, разяснява вицепрезидентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР