Всичко започна с едно мое наглед безобидно решение да изкача

...
Всичко започна с едно мое наглед безобидно решение да изкача
Коментари Харесай

Крият От Нас! Вижте Какво Се Е Случило С Алпиниста Иван Томов Само 3 Дни Преди Да Издъхне!

„ Всичко стартира с едно мое привидно безобидно решение да изкача връх Кала Патар (височината е равна на тази на Елбрус – 5644 м.). Стигнах до към 5600 метра за по-малко от час, виждах флагчетата на върховата пирамида на няма и 5-10 минути над мен и внезапно от нищото изви ледено леден вятър. Слязох за 25 минути до лоджията с раницата и неконтролируемо треперех. След няколко часа стартира кашлицата. На 19 април бяхме възнамерявали да вървим към Лагер 1 (6100 м) и Лагер 2 (6400 м). Когато започнах да плюя кръв, разбрах, че изгубих надзор над гърлото и белия си дроб “, признава самият Томов.

След като няколко дни залага на естествената медицина, русенецът изпива един след различен три антибиотика. Преди да поеме към Лхотце Иван Томов описа пред БНР, че не е съумял да се излекува от кашлицата, само че ще рискува и ще опита да направи изкачването.

„ Тръгваме тази нощ нагоре и до една седмица всичко ще завърши – по един или различен метод. Не съумях да преборя кашлицата, на моменти е неконтролируема, въпреки и суха. Надявам се да не се отрази на силите ми и ходенето, само че не е изключено от сухия и леден въздух над 7000 метра да ескалира. Нямам концепция какво ще стане, само че ще пожертвам и ще направя опит “, са думите на алпиниста.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР