Всичко започна от една нощ на плажа Корал, където почивах

...
Всичко започна от една нощ на плажа Корал, където почивах
Коментари Харесай

„Секс до дупка“

Всичко стартира от една нощ на плажа Корал, където почивах няколко дни по пясъците и си лягах и ставах със слънцето. Един другар сърфист ме изкуши за дълга нощ из питейни заведения, където срещнахме задоволително някогашни любовници и гаджета, с цел да ми каже наложително да изгледам няколко сезона на американския сериал„ Калифорникейшън “ – имитация на обстоятелството, че бях на отмора явно без секс. „ Секс до дупка “, както е преведен на български, ме предизвика да виждам какъв брой доста хора какъв брой малко секс вършат.

Защо вършиме малко секс? Защо съвсем не вършиме или в последно време изобщо не сте?

Това е отворен въпрос, отговорът на който измежду мои другари и познати варира в следния диапазон: „ нямам време “, „ тъй като съм правила толкоз доста, че към този момент желая да е с обич и да е особено “, „ тъй като става комплицирано, а не желая “, „ добре ми е със остарели любовници понякога “, „ не желая да поемам отговорност “. Отговорите идват от хора сред 35-45 години, стилни, добре изглеждащи и поддържани, някои даже красиви, с специалности и междинни до високи приходи, с деен обществен и културен живот.

„ Глава “ беше късият отговор на сходен въпрос в един филм. Мисленето ни отдалечава от естественото, инстинктите и тялото ни. Прави ни ходещи глави. Модерното общество убива либидото, откри английско изследване, в което взели участие 15 хиляди британци на възраст от 16 до 45 години. Не помня откьде съм си записала този откъс, само че нищо ново: напрежение, боязън от загуба на работа и липса на пари и обществени мрежи.

Единственият сигурен факт в живота е смьртта и неналичието на смисъл. И както мъдрецът Копт в една от книгите на Коелю приказва на нетърпеливите и обезверените, болката е неизбежна и нашата тревога и терзание няма да оказват помощ. След като одобряват, че имат стеснен надзор върху ориста си, стават в положение да се повдигнат над страха си, да се насладят на момента и да съсредоточат вниманието си върху по-големи въпроси като хубост, секс, триумф и обич.

Нямам никакво желание да изяснявам за какво сексът е добър за нашето здраве и благоденствие, нито да описвам за даоистките техники за лечебна обич. Ако някой се съмнява, да опитва, а който не се съмнява, да си напомни. Останалите – смелчаците, които ритмично изследават интимните страни на общуването – продължвайте, имаме потребност от вас. Наскоро един мой непосредствен отхвърли секс със сълзи на очи и засегнато его. Не искаше да рискува болката от раздялата след свързването. Голотата, както и сексът, са надълбоко свързани с уязвимостта. Смелостта се ражда от накърнимост, а не от мощ. Наскоро попаднах на проучванията на Брен Браун за смелостта на уязвимите. Да съм гола е въплъщение на това по какъв начин се усеща уязвимостта. Да си уязвима е да имаш смелостта да дръзнеш, с цел да се оставиш да те видят и да живееш от сърцето си. Голотата и сексът те изправят пред страховете и те освобождават. Харчим толкоз доста пари за облекла, само че някои от най-хубавите моменти в живота са без тях. Именно тогава  имаме опция да се освободим физически, умствено, прочувствено и духовно. Голото тяло взема решение всички проблеми, както Касиел написа неотдавна на ФБ стената си.

И въпреки всичко в поддръжка на неправещите секс идват совите. Сексуалното предпочитание, също като совата, не е постоянно това, което наподобява. Сексуалното увлечение не постоянно е физическо предпочитание за секс. “Понякога може да значи тъкмо противоположното – мощен нравствен подтик, който се пробва да пробие пътя си до съзнанието ни, само че вместо в психическа, го претърпяваме във физическата му форма. ”  Има и различен метод, обаче, като Изида в древногръцкия текст “Жрицата Изида до нейния наследник ”, която отхвърля полова непосредственост на ангела, а вместо това желае да получи познание от него и му споделя да изчака.

Това е един от безконечните спорове – съответно ли да преживеем половия подтик или да го възприемем символно? Казва се, че посредством блокиране и закъснение на един физически ентусиазъм се стига до напредък в съзнанието. От друга страна, постоянно се случва хората да имат огромни усложнения и да считат, че повода е психическа, до момента в който не преживеят нещо физическо и целият проблем отпадне. Фройд генерализира въз основата на по-често срещания феномен, че постоянно когато блокираме инстинкт, той се манифестира на друго равнище.

Паралелът сред понятието за либидо и разбирането за кундалини в духовната традиция на Изтока е явен. Може да изберат да се изразят по полов метод, само че може да изберат да се изразят и в други форми. Кундалини, “спящата змия ” в основата на  гръбначния дирек, главната витална сила, с която сме се родили, в непробуденото си положение се осъществя в съответните материални форми на половите взаимоотношения, а когато стартира да се изкачва нагоре по централния енергиен канал и доближи до чакрата на върха на главата, нейното издигане води до себереализация или прояснение.

За мен ключът е в изчакването, по този начин умно подсказано от Изида. Но е и значимо всичко да бъде с мярка – и изчакването, и влечението, и равнището на накърнимост, което можем да понесем.

Пет ключа към по-добро полово случване

1.   О, тялото! Забележете го, само че не в огледало: затворете очи и насочете мисълта си гладко по тялото си, поредно следвайки извивките и органите от върха на пръстите до върха на другите пръсти. Тази техника, още позната и като йога нидра, с изключение на мощен лековит резултат, в случай че е съпроводена с визуализации, има и съединяващ резултат. Обединява тялото със съзнанието и настоящия миг – веруюто „ тук и в този момент “.

2.   Танцувайте: сестра ми, умно и със размах на самолечител, преди няколко месеца си купи доста скъпи червени обувки за танци, които стартира да носи в дамската си чанта, а от този момент й се случиха поредност от популярни промени в персоналния живот; в случай че сте срамежливи, пробвайте у дома на дива музика, както и вълшебната медитация Пет придвижвания.

3.  Носете си новите облекла: великото стихотворение на Стефан Цанев звучи настоящо и съответно даже и за такава тематика.

4.   Говорете за секс: огледайте се и разговаряйте за това с близки, познати и непознати. Гарантирам забавни завръзки, учудващи проникновения и непостоянен благополучен край.

5.   Общувайте с природата: това е може би най-важното и дейно нещо, което можете да извършите за нередовния си или фиктивен полов живот; подивейте – може и малко, само че постоянно.

----------- Профил и други публикации на Лилия София Попганчева
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР