"Всичко трябва да бъде докладвано на господин кмета, на председателя

...
"Всичко трябва да бъде докладвано на господин кмета, на председателя
Коментари Харесай

Ревизоро се надява София да стане предградие на Перник

"Всичко би трябвало да бъде докладвано на господин кмета, на ръководителя на Общинския съвет в Перник, само че крайното решение е на този, който ще даде парите - това е министър председателят. Той на мен ми е шеф, поръчал ми е да уведомя за разновидностите. " Това сподели на конференция в Перник новоизбраният министър на екологията и водите Емил Димитров.

"Многото работа е свършена преди този момент, аз се включвам от два дни ", означи Димитров. Той уточни, че се съгласява с мнението с жителите на Перник, само че министър председателят ще вземе окончателното решение в събота. Екоминистърът се надява с Борисов да даде насоки по какъв начин да се работи. "Аз персонално се надявам един ден София да стане предградие на Перник ", съобщи Ревизоро.

Димитров заяви, че към този момент е изпратил екипи да ревизират дали ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове в района употребяват питейна вода за произвеждане на ток. Нареждането беше направено от Борисов по време на последното държавно съвещание.

"Необходимо е в доста бърз порядък да се сътвори по-ефективен надзор при въвеждането на боклуци на територията на страната, складирането им на площадките, оползотворяването, разделянето и изгарянето им ", означи Димитров.

По думите му сегашната система не е добра, по тази причина е упълномощил правенето на заповед за междуведомствен съвет, ще бъде образувана и междуведомствена група за задачата.

През това време, с цел да не не престават да влизат контейнери за отпадък с неразбираем темперамент, отрасловият министър обмисля да даде инструкции на шефовете на Регионална инспекция за опазване на околната среда да се въздържат от издаване на позволения. Законът им разрешава те да издават, те да управляват, сподели министърът. Той счита, че мораториум на този стадий евентуално няма да бъде въвеждан, до момента в който не бъдат синхронизирани новите правила.

След срещата си в Перник Димитров отпътува за Благоевград и Бобов дол.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР