Всичко ще бъде някаква търговия за направата на коалиция, заяви

...
Всичко ще бъде някаква търговия за направата на коалиция, заяви
Коментари Харесай

Проф. Стефанова: ГЕРБ и Господ да бяха сложили за премиер, пак нямаше да мине

Всичко ще бъде някаква търговия за изработката на коалиция, съобщи пред БНР проф. Милена Стефанова от Софийския университет.

 

Необходим е кабинет от специалисти, само че в някои други географски ширини, където това би работило по-успешно, изрече мнението си тя. 

 

По думите й ГЕРБ са подхванали само вероятния ход. Като носители на първия мандат, те трябваше да предложат кабинет и беше ясно, че той няма да бъде признат от останалите, разяснява проф. Стефанова в изявление за предаването " Преди всички " и добави: " И Господ да бяха поставили за министър председател, отново нямаше да мине ". 

 

Според нея тази нишка на опълчване на ГЕРБ няма да бъде прекратена толкоз скоростно. Очевидно е, че този инатлък и безотговорността надвива, означи проф. Стефанова.  

 

Президентът, който опитваше да изяснява какъв брой е неприятен Бойко Борисов, в този момент като го " залепят за него " - президентът желае да се дистанцира, разяснява тя. Според нея той евентуално отново има нещо мислено: 

 

" Колкото и да се кълне, че не желае еднолично да ръководи - може би вървим натам. Всички причини са налице. Неговите служебни държавни управления са управлявали по-дълго в сравнение с каквото и друго някакво краткотрайно маргинално държавно управление да се е случвало. Не се знае дали внезапно не му идва мислено, че третият мандат може да бъде връчен на " Български напредък ". И виждате ли там щяло да има партийна отговорност ". 

 

Според нея компромиси в третия мандат могат да създадат всички и това може да бъде облечено като национална отговорност.

 

ГЕРБ си извършиха уговорката, оттук насетне доста мъчно могат да бъдат упреквани, че са национално безотговрни, безапелационна бе проф. Стефанова. " " Възраждане " не знаем на какво парче са подготвени да отстъпват ", добави тя.

 

Според нея  " Демократична България " тотално ще се обезличи, в случай че създадат взаимно явяване с " Продължаваме промяната " на избори. 

Проф. Милена Стефанова счита, че при нови избори ситуацията няма да бъде радикално друга: " Нека не гледаме към 49 Народно заседание, а напряко към 50-о ".

 

Според нея въпреки всичко няма нищо по-хубаво от това да имаме цветен парламент. Хубавото е, че партиите са почнали да се пробват да си приказват. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР