Всичко освен златото на европейското първенство по борба до 23

...
Всичко освен златото на европейското първенство по борба до 23
Коментари Харесай

Европейският шампион по борба Георги Иванов: Второто място бе равносилно на провал

Всичко с изключение на златото на европейското състезание по битка до 23 години щеше да бъде неуспех, съобщи първенецът на 125 кг Георги Иванов в изявление за БФ Борба.

" Още преди шампионата потеглих с настройката да стана първенец. Надявам се оттук насетне да ходя единствено нагоре и на огромни шампионати при мъжете. Иначе всички срещи ми бяха сложни, само че се сборих добре, водех в резултата и направлявах развоя на срещите. Разбира се, че се притеснявах на финала, тъй като към този момент съм губил един. Казах си обаче, че в случай че не печеля златото, другото за мен ще е неуспех ", съобщи европейският отличник.

Иванов реализира три победи в тежка категория до 125 кг на свободния жанр, а в решителната битка той надделя с механически туш украинеца Володимир Кочанов.

Това е трети орден в кариерата на 20-годишния гений, представител на димитровградската школа. През 2019-а Иванов става втори на европейското за кадети, а през предходната година взима бронз на континенталния шампионат за юноши. Той ликува за първи път с купа, а българският химн звучи в негова чест.

" Изпитах доста хубаво възприятие, бях доста разчувствуван. Надявам се моят татко, който умря преди няколко години, да вижда този мой триумф ", продължи Иванов, който излиза на всяко съревнование с фланелка, подарена от баща му.

Иванов се захваща с битката с помощта на татко си, който е бил огромен фен на този спорт. Националът е роден в Кърджали, само че в последните години живее в Димитровград, където стартират и първите му стъпки в битката при треньора Салим Наим.

" Той и до през днешния ден е мой персонален треньор, доста ми е дал, непрекъснато е в залата и демонстрира хватки. Дал ми е доста убеденост. Всички в клуба сме като едно семейство, както и с президента Георги Петров, който ни познава от деца и ни оказва помощ. Борбата ми е дала доста, не мога да опиша тъкмо, само че има една особена тръпка. Дава ми физическа подготовка, самочувствие, доста другарства ", сподели още българският национал.

Самият Иванов е благополучен, че и фамилията му напълно го поддържа да се занимава с обичания си спорт. Още повече, че са петима братя, като четирима от тях се занимават с битка. Шампионът има и поддръжката на годеницата си Веселина, която е учителка в детска градина. Двамата имат и тригодишна дъщеричка, която обаче се е ориентирала към танците и пеенето.

След шампионата в Букурещ следва къса отмора за младия национал, за който идващото огромно предизвикателство ще е европейското състезание за мъже в Загреб от 17 април.

" Все още нямам триумфи при мъжете, там състезателите имат повече опит. Вярвам, че и това ще се случи. Шампион съм на България при мъжете и юношите. Борех се на " Дан Колов " по-рано този месец, само че имах малшанс за третото място и останах пети. Смятам обаче, че скоро ще мога да влизам и в тройката на мъжете. Още повече, че този орден ми дава самочувствие и убеденост ", приключва той.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР