Всички знаем народното поверие, че червеният конец пази от уроки

...
Всички знаем народното поверие, че червеният конец пази от уроки
Коментари Харесай

На коя ръка да носим червен конец против уроки

Всички знаем националното вярване, че аленият конец пази от уроки го връзваме на бебета, бременни дами и на всички, които се тормозят да не бъдат урочасани. Смята се, че той може да защищити от неприятни очи и да донесе шанс и здраве. Суеверието, датиращо от дълбока античност, обвързвано с аления конец, има неразбираемо начало. Хората са го слагали на животни, с цел да са здрави и да им оказват помощ в работата по култивиране на земите, както и на околните си, с цел да ги пазят от заболявания, написа Actualno.com

Смята се, че червен конец би трябвало да имат най-уязвимите – бременни, дребни деца, възрастните хора, булките. Освен това с подобен конец се връзват и хора, които са по-податливи към неприятни очи, които могат да провокират злоба у близките. Сините, зелените и сивите очи се считат за най-урочасващи.

Хора, които са претърпели неволя или случай, също могат да вържат червен конец на ръката си, с цел да се предпазят от бъдещи компликации и инциденти. Те от своя страна обаче също могат да урочасат някого без да желаят.

В предишното хората са връзвали червен конец на най-възрастния човек у дома или на майката, тъй като тя мисли единствено положително.

Когато се поставя червен конец на ръката, това става единствено с чисти намерения. Хубаво е да ви го постави непосредствен човек, който знаете, че ви мисли положителното. Ако конецът се скъса, значи някой ви е урочасал. Скъсването значи, че конецът си е приключил работата и ви е предпазил от злите очи. По българските земи червен конец на всички вкъщи се връзва на Игнажден, с цел да бъдат защитени хората от неприятни дни.

Червеният конец се връзва на лявата ръка на дамите и на дясната при мъжете. Това символизира надлежно женското и мъжкото начало. Освен това се смята, че в случай че е на лявата ръка, конецът защищава от зли очи и вълшебства, а в случай че е на дясната – от неверни действия на самия човек, който го носи. Кланящите се на кабала считат, че аленият конец би трябвало да се връзва на лявата ръка, тъй като злото постоянно нападна от ляво.

За амулет срещу уроки се счита точно аленият конец, тъй като този цвят символизира кръвта на индивида, която тече във вените му. Той е въплъщение на силата и силата, знак на здравето, употребен в християнската вяра.

Кабала също употребява червен конец за отбрана. Последователите на науката считат, че той може да повлияе позитивно върху човешката орис, защитавайки притежателя си от всичко неприятно. Конецът се връзва със седем възела, колкото са Боговете, които ще пазят притежателя му. Хубаво е да се каже молитва при връзването на аления конец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР