Всички знаем историята за Помпай Моряка и как той има

...
Всички знаем историята за Помпай Моряка и как той има
Коментари Харесай

Няколко причини да консумираме спанак по-често

Всички знаем историята за Помпай Моряка и по какъв начин той има сили от спанака. Макар и шеговито показано, има и огромна доза истина. Спанакът в действителност има свойството да ни достави суперсили и по тази причина ще поговорим в идващите редове.

С какво е толкоз потребен спанакът?

Листните зеленчуци имат богато наличие на фитонутриенти. Спанакът е богат на витамин А, Е К и Д. Богат е на омега-3 мастни киселини. Има и огромно наличие на антиоксиданти, което оказва помощ за битка със свободните радикали и оказва помощ за предотвратяване от злокачествени формирания.
 Няколко аргументи да консумираме спанак по-често Няколко аргументи да консумираме спанак по-често
Спанакът е зарзават, чиито  свойства и  хранителни стойности са били известни още в антична Персия, откъдето евентуално идва. Пр...

Спанакът има и огромна роля в алканизирането на тялото, което пък оказва помощ за позитивното ph и усъвършенства зрението.  Той е източник на бета-каротин. Това е мощен антиоксидант, който защищава от катаракта на окото. Тя е повече известна като „ перде “ и се появява с напредването на възрастта.

За хора, които имат сърдечносъдови болести или пък диабет, спанакът би трябвало да бъде включен в менюто им. Поради това, че те не могат да си разрешат всички храни, страдат от друг дефицит. Ако не можете всеки ден да го хапвате, то е добре да го включите по 3-4 пъти. Различните изследвания демонстрират, че спанакът може да защищити от появяването на рак.

Спанакът също по този начин има и фитохимикали, които доста забавят процесите на стареене и недъгавост. Молекулата на липоевата киселина се свързва с клетките и по този начин намалява равнищата на кръвната захар.

Нивата на магнезий също са в огромни количества, спрямо останалите листни зеленчуци. Магнезият е значим за естественото действие на мускулите, нервната система, хормоните и сърцето. Също по този начин, той усъвършенства имунитета и ни прави по-устойчиви на вируси. Поради тази причина хапвайте по-често спанак и сами ще забележите какъв брой сте по-енергични и здрави.
 Как е по-полезно да ядем спанака: недопечен или приготвен Как е по-полезно да ядем спанака: недопечен или приготвен
Спанакът е освен апетитен пролетен зарзават, само че е и доста потребен. Той може да се употребява за готвене на редица ястия, салати, супи и печ...

Вече споменахме, че спанакът съдържа витамин А. Той е изключително значим за регенерацията на клетките, растежа на тъкани, като включително влизат и косата и ноктите. Това е обяснимо, защото оказва помощ за производството на колаген. Колагенът взе участие в състава на костите, здравината и резервира структурата на косата, сухожилията и хрущялите.

Както виждате, спанакът е изключително потребен за организма.  Той в действителност е суперхрана, тъй като в себе си съдържа доста потребни съставки, които вземат участие в развиването на  цялото ни тяло. Дори и да нямате здравословни проблеми, включете си го в храненето. Сами ще забележите какъв брой по-добре се чувствате и по какъв начин сте по-енергични, спокойни и гледате ведро на живота. Определено обичаният на дребни и огромни Помпай Моряка е имал право да хапва спанак и да си добива силата от него. Последвайте неговия образец и го включете в ежедневното меню на фамилията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР