Всички знаем, че полезните бактерии са изключително важни за здравето

...
Всички знаем, че полезните бактерии са изключително важни за здравето
Коментари Харесай

Най-богат и вкусен източник на пробиотици!

Всички знаем, че потребните бактерии са извънредно значими за здравето на нашата храносмилателна система. Повечето хора считат, че киселото мляко е главният източник на пробиотици, само че това надалеч не е правилно. Delishu е деликатес от заквасено кашу и единствено една опаковка съдържа над 125 милиарда потребни организми!

Все повече хора имат нетърпимост към лактоза и по тази причина млечните артикули за тях не са опция. Delishu не съдържа глутен, лактоза и казеин (протеин, който е с пристрастяващ резултат и се съдържа в сиренето), не минава през топлинна обработка, а чудесният му усет не се дължи на изкуствени овкусители и добавки, а на добре подбрани и качествени артикули.
Семейна история
Delishu в действителност е фамилен бизнес, основан с доста грижа и обич. Основателите са Мария и Стиляна, които са сестри, и Николай, брачен партньор на Стиляна. Мария и Николай имат лактозна назадничавост. Затова още през 2013 година Мими, която е умел кулинар и е работила като основен готвач в два ресторанта, стартира да опитва в търсенето на здравословна и вкусна опция на млечните артикули. Изпробва какво ли не – разнообразни типове ядки и бобови, до момента в който не се стопира на кашуто и текстурата, която то основава. Нейната цел е не просто да сътвори следващия артикул на основата на соя и цялостен с консерванти, овкусители и оцветители, който с изключение на да залъгва небцето, няма друга функционалност. Не, нейната фантазия е да сътвори композиция от качествени, здравословни артикули и запаметяващ се, прелестен усет.



Мими изкарва голям брой курсове по ферментация в Нидерландия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Германия, които й дават уменията да сътвори Delishu – недопечен, жив артикул. През 2014 година фамилията отваря вегетариански ресторант, в който стартират да оферират своя новаторски авторски артикул – Delishu. Деликатесът от кашу незабавно става любимец на клиентите, които го назовават „ сирене от кашу " поради млечнокиселия му усет. Съвсем скоро те стартират най-редовно да минават през ресторанта и да купуват обичания си деликатес за у дома.
100 000 пъти повече лактобактерии от киселото мляко!
    „ Ние сме основали своя лична закваска, която сами отглеждаме – споделя ни Николай. – Тя съдържа 5 варианта бактерии, които живеят в симбиоза. “ За разлика от индустриалните закваски, тази на Delishu не просто е авторска, само че и дива - не е изкуствено селектирана. По този метод тя е по-устойчива, а бактериите имат по-силна биоактивност. Тези качества вършат процеса на ферментация по-успешен и удължават живота на продукта. Полезните бактерии в Delishu придават по-добър усет и задействат питателните субстанции в деликатеса от кашу. Заради метода на зреене на елементарното сирене в солена вода, то не съдържа лактобациликус. В продуктите на Delishu естествената ферментация продължава сред 10 и 14 дни, а крайният артикул съдържа общо 125 милиарда бактерии от 5 варианта - Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus Bulgaricus), Streptococcus Thermophilus, Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Casei и Lactobacillus Plantarum.


„ При животните постоянно майката сдъвква авансово храната и я обогатява на ензими, с цел да е по-лесна за мелене. Ферментацията в нашите артикули има сходно деяние “, изяснява ни Николай. Процесът стартира с накисване на ядките, което задейства ензими и започва ферментацията. Пробиотичните бактерии се развъждат и изяждат протеините в продукта и го разграждат до аминокиселини. Тази ферментация освен прави продукта по-лесен за асимилиране от тялото ни, само че и усилва питателните му качества. Чрез веган сирената на Delishu ние можем да си прибавим 100 000 пъти повече лактобациликус в сравнение с посредством киселото мляко. „ Ние сме тествали нашите артикули неведнъж и резултатите демонстрират, че това е най-богатата пробиотична храна, която сме срещали “, споделя ни още Николай.

Любимец на дребни и огромни
За Delishu разбрах от другарка, която живее в Берлин, и моли всеки, който й върви на посетители, да й носи цели торби с обичания й артикул. Самата аз пробвах за пръв Delishu, когато по време на постите търсих опция на млечните артикули, които доста обичам. Цялото ми семейство се влюби във усета му и незабавно се запасихме с по 3-4 бройки и от четирите усета на Delishu. А когато постите завършиха, осъзнахме, че все по-рядко се връщаме към млечните артикули.
„ Много хора минаха към по-здравословно хранене посредством нашите артикули – споделя ни Николай. – Много майки са ми се обаждали да опишат по какъв начин децата им, които имат съществени алергии, се усещат по-добре и обожават Delishu. “
Деликатесът от кашу е широкоспектърен и пълностоен артикул, който намира своето предопределение в супи, салати, баници, смутита, десерти и какво ли още не. На уеб страницата им може да намерите цяла кулинарна книга, която е цялостна с разнородни хрумвания и вкусни оферти, с цел да се развихрите в кухнята.
Екипът на Delishu непрекъснато получава самопризнание от български и интернационалните дегустации, където хората са откровено очаровани от този същински чист и здравословен български артикул!

Тепърва очаквайте още нови, новаторски, все по този начин вкусни и потребни артикули от екипа на Delishu!

Деликатесите от закваено кашу може да намерите тук, както и в магазините Billa, Фантастико и В здравословните биомагазини.

◄►
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР