Всички знаем, че детската кожа е по-различна от тази при

...
Всички знаем, че детската кожа е по-различна от тази при
Коментари Харесай

Да се погрижим за сухата кожа при най-малките

Всички знаем, че детската кожа е по-различна от тази при възрастните. Кожата на най-малките е по-склонна към изсушаване и се въздейства доста от външните условия. Това е повода пред всяка майка да стои значимият въпрос каква козметика да употребява, с цел да обезпечи на детето си най-хубавата грижа.

През студените месеци ниските температури, сухият въздух, студеният вятър и отоплителните уреди вкъщи водят до поява на сухота или утежняване на положението на към този момент суха кожа, доста суха и атопична кожа, само че също по този начин изсушават и естествената кожа. Това се следи не са единствено при бебета и дребни деца, а и при подрастващи и възрастни.



Добре е да знаем, че през този интервал от годината е належащо да включим в грижата за кожата на детето ежедневна хидратация и поддържане, с цел да бъде тя здрава. Хидратацията на тялото би трябвало да е всеки ден, а освен след изкъпване на детето. Броят на мазанията зависи от сухотата. Започва се два, три пъти на ден. Когато кожата е спокойна и мека, е задоволително веднъж вечер. Най-подходящата форма за хидратация е еликсир, а за доста сухата кожа интензивна формула.

Специалната формула на  за грижа за суха и сензитивна кожа се базира на скъпото масло от вечерна иглика. Натуралните есенциални мастни киселини – цислинолова и гама-линоленова – оказват помощ на кожата да извърши пълноценно значимата си защитна функционалност против неподходящите фактори на околната среда, като в същото време я защищават от изсушаване. 



Балсамът е с извънредно лека и приятна емулсия масло-във-вода, обогатена с скъпите урея, сквален, масло от жожоба и гуаязолен. Обогатява кожата с липиди, хидратира я и оставя прелестен предпазен филм. Облекчава възприятието на сърбеж и натегнатост. Емулсията е извънредно подобаваща за поддържане на сензитивната кожа на бебета и дребни деца. Регулира наличието на мокрота и отпуска напрегнатата кожа, понижава сърбежа, успокоява и подхранва кожата; попречва възпаленията.

При промяната на сезона към по-студен и през зимата при децата доста уязвима е пероралната зона. Зоната около устните е подложена на дразнещото деяние на слюнката, което в композиция със мраз и вятър пресушава зоната. При по-големите деца и от време на време възрастните то е резултат от нездравословния табиет за непрестанно олизване на сухите устни, което се смята за форма на напрежение. Тази зона също е добре да бъде хидратирана с подобаващ артикул – еликсир, а вечер натоварен еликсир, като огромен асистент е и чистият бял вазелин, който всички познаваме.

Серията  включва цялостна грижа за деликатната кожа: душ-олио, шампоан, балсам- масло-във-вода, натоварен еликсир, грижа за лице. Формулата на Dr.Theiss вложена в серия емолиенти Sensibel Nacthkerzen учредена на скъпите съставки на маслото Нахткерцен, е обвързвана с укрепването на кожната преграда и предпазването на кожата от загуба на скъпите си влага и мазнини. В композиция с други подхранващи съставки, грижата е идеална за суха кожа и е толкоз нежна, че е подобаваща и за сензитивна бебешка и детска кожа. 

Чистото масло от Нахткерце (вечерна роза) е най-хубавият избор за съпътстваща грижа при атопичен дерматит, невродермит, екземи и доста суха и сензитивна кожа. В момента серията Sensibel e със специфична отстъпка от  15%   и можем да се възползваме от нея, с цел да осигурим оптимална грижа за кожата на най-малките в студените месеци.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР