Всички знаем, че болката е доста неприятно нещо. Дори повече

...
Всички знаем, че болката е доста неприятно нещо. Дори повече
Коментари Харесай

Когато болката ти ходи по нервите

Всички знаем, че болката е много неприятно нещо. Дори повече от това – тя може да бъде разкъсваща, изтощителна, напряко побъркваща. Понякога е напълно елементарно да се отървем от нея. Едно обезболяващо хапче и всичко отшумява. Това се отнася най-много за т.нар остра болежка, породена от инфектиране, контузия или прекалено физическо натоварване.

Пример за такива положения са дископатия, плексит, ишиас, синдрома на карпалния тунел и други. Острата болежка може да трае минути, часове, до няколко дни – тя е относително лесна за лечение. Но при хроничната нервна болежка, нещата не са толкоз елементарни. Нека забележим за какво:

Какво съставлява нервната болежка?

В тялото ни съществува голяма мрежа от нерви, които построяват централната и периферната ни нервна система. Хроничната нервна болежка (невропатия) поражда при засягане на периферната нервна система. Вместо от физическо пострадване или инфекциозен развой, при невропатията се повреждат самите нервни нишки, при което те изпращат сигнали за това към централната нервна система. Парадоксално е, само че по тази метод изпитваме болежка, без да съществува същинска причина да ни боли.

Това обаче не прави нервната болежка по-приятна. Усещане за „ мравучкане “, изтръпване и убождане с игла в ръцете и краката - от време на време тези признаци като че ли се движат по тялото ни и „ вървят “ по засегнатия нерв.
Нервната болежка съвсем постоянно е хронична, с неразбираема дълготрайност е, появява се през разнообразни шпации от време и не отминава след няколко обезболяващи. Но какво да създадем тогава, би трябвало ли да се примирим? Не – нервната болежка е неприятна, само че сигурно може да бъде ръководена.

5 метода за облекчение на нервната болежка:

1. Лечение на повода за нервната болежка


За да облекчите нервната болежка, би трябвало да започнете с лекуването на болестта, което я е предизвикало. Например – в случай че невропатията е разследване от неконтролирания ви диабет, можете да редуцирате болката, като снижите равнищата на кръвната си захар. Това ще помогне за понижаване на размера на увреждането на нервите и ще облекчи част от болката.

2. Лекарства без рецепта
Въпреки че няма да усетите голямо облекчение, в случай че имате напреднала невропатия, потреблението на ибупрофен, аспирин и други противовъзпалителни средства, продавани без рецепта, могат да ви оказват помощ при болката, породена от леко до умерено увреждане на нервите. Не забравяйте обаче, че несъразмерната приложимост на тези медикаменти може да докара до други здравословни проблеми, тъй че ги използвайте единствено при нужда.

3. Спрете пушенето
Пушенето на цигари понижава притока на кръв през тялото ви. Това лимитира количеството хранителни субстанции, които периферните нерви получават и може да усили болката. Отказът от пушенето ще ви помогне с нервната болежка, само че също по този начин ще усъвършенства цялостното ви здраве.

4. Приемайте хранителни добавки
Както витамините от група B, по този начин и витамин D могат да оказват помощ за понижаване на нервната болежка. Понякога е мъчно да си набавите препоръчваното количество витамин D, по тази причина е добре да го приемате под формата на хранителна добавка.
Витамините от група В могат да бъдат набавени посредством храната, само че с цел да успокоите нервната болежка, се постанова да увеличите доста приема им.
Друга добавка, която може да помогне за понижаване на нервната болежка, е уридин монофосфат. Той играе значима роля за действието на клетките на нервната система и усъвършенства тяхната проводимост.
От помощ може да ви бъде и куркуминът. Куркуминът има свойството да облекчава болката при хронични и остри положения на периферната нервна система. Във можете да откриете куркумин, уридин монофосфат, нужните ви витамини от група В, витамин D, както и магнезий, който спомага за понижаване на недоволства като мравучкане и изтръпване. съдържа цели 11 значими дейни съставки, които подкрепят здравето на периферната нервна система.

5. Правете извършения


Физическата интензивност може да ви помогне да контролирате нервната си болежка по разнообразни способи. Доказано е, че упражненията спомагат за увеличение на количеството кръв, протичаща към ръцете и краката, което обезпечава повече хранителни субстанции за нервите в тези елементи на тялото.

И в умозаключение – физическата интензивност може да ви помогне да се отпуснете и да се почувствате по-щастливи! Проучванията демонстрират, че хората, които упражняват, или даже единствено вървят интензивно, имат по-добро качество на живот и не отдават толкоз огромно значение на съпътстващата ги болежка.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР