В Александровска болницаИзследванията са от 10 юни до края на

...
В Александровска болницаИзследванията са от 10 юни до края на
Коментари Харесай

Безплатен скрининг за диабет тип 2

В Александровска болница
Изследванията са от 10 юни до края на юли

УМБАЛ „ Александровска " провежда акция с безвъзмездни проучвания на хора с нараснал риск от диабет вид 2 и съпътстващи затруднения от страна на сърцето и бъбреците, оповестиха от лечебното заведение. Скринингът стартира от 10 юни и ще продължи до края на юли. Кампанията „ Не чакай диабета, изследвай се през днешния ден! “ е ориентирана към хора, които нямат диабет, само че рискуват да го развият, в случай че не трансформират навиците си. Пакетът включва четири безвъзмездни проучвания – на урина, на периферна и венозна кръв, с индикатори за оценка на риска от диабет, на бъбречната функционалност и на сърдечносъдовата система. 

Изследванията и консултациите ще се проведат по график в Центъра за предварителна защита на захарния диабет и неговите затруднения към Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната в УМБАЛ „ Александровска ", който се намира на 1-ви етаж, в дясното крило на постройката против арката. Записването e наложително и се прави онлайн на страницата на Института за здравно обучение, който е сътрудник на акцията - www.healthedu.eu. Отворена е и гореща телефонна линия 070010126, от 17 до 19 ч. в делничните дни (на цената на един градски диалог, съгласно тарифния проект на мобилните мрежи).  

Препоръчително е да се записват хора, които не са правили премерване на гликиран хемоглобин до момента и имат най-малко един от следните рискови фактори: наднормено тегло или затлъстяване; непосредствен родственик със захарен диабет вид 2 (родител, брат, сестра); високо артериално налягане; високи равнища на холестерол; претърпян съдов случай (инсулт или инфаркт); съществуване на присъщи за диабета признаци като непрекъснат апетит, жадност, постоянно уриниране, ненадейно намаляване или прекалено наддаване на тегло; възраст над 45 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР