Всички знаем, че бирата е предпочитана напитка от много спортни

...
Всички знаем, че бирата е предпочитана напитка от много спортни
Коментари Харесай

The Cube: Защо забраниха консумацията на бира по време на мачовете от Световното в Катар

Всички знаем, че бирата е желана напитка от доста спортни почитатели, изключително на събития от ранга на Световното състезание по футбол. Тази Световна купа обаче ще се запомни и с още една значима разлика – в четвъртък публично се удостовери, че алкохолната бира е неразрешена на стадионите и наоколо до тях.

Бира може да се употребява единствено във почитател зоните, които са позиционирани на тъкмо избрани места. В Катар консумирането на алкохол е нелегално и се осъжда строго със закон.

От външното министерство на Англия към този момент предизвестиха английските почитатели да съблюдават рестриктивните мерки. В противоположен случай рискуват да прекарат шест месеца в затвор или да платят санкция от 560 $.

Носенето на алкохол, даже и бутилката да не е отворена, също е неразрешено.

Интересно е, че един от най-големите спонсори на ФИФА е марка бира, която е вложила десетки милиони в реклама на това Световно. Сега марката бира ще би трябвало да реалокира продуктите си на незабележими места.

По всичко наподобява, че тази Световна купа няма да има прилики с предходната, тъй че с интерес ще следим по какъв начин ще прочете цялото събитие на фона на обвиняванията в неуважение на човешки права и недоволството към организацията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР