Всички зеленчуци са полезни, но все пак някои са особено

...
Всички зеленчуци са полезни, но все пак някои са особено
Коментари Харесай

Какво може да се случи с тялото ви, ако ядете лук всеки ден

Всички зеленчуци са потребни, само че въпреки всичко някои са изключително потребни. Като лука да вземем за пример. Той оказва помощ за работата на сърцето, заздравява костите, само че също така има и други изгоди от него, които биха ви изненадали.

Ако имате нетърпимост към лук, безусловно се консултирайте с доктор, преди да се впуснете да го консумирате или да изпробвате някоя от по-долните предписания.

Ето 5 безспорни изгоди от ежедневната консумация на лук:

1. Спомага за плодовитостта.

В предишното мъжката импотентност се е третирала с редица проучвания, интервенции и какво ли не – през днешния ден обаче можем просто да пием сок от лук. Богатото му наличие на антиоксиданти безспорно усъвършенства качеството на спермата

2. Отразява се добре на синусите.

Ако ви потече кръв от носа, можете да си помогнете с лук. Вземете една половинка от глава лук и я поставете под ноздрите си, след което вдишайте надълбоко. Лукът съдържа витамин C, което спомага за прекъсване на кръвотечението. Лукът оказва помощ и при запушен нос.

3. Предотвратява депресията и неприятното въодушевление.

Лукът съдържа фолиева киселина, или другояче казано витамин B9, който се бори сполучливо с депресивните положения и повдига настроението, като „ побеждава “ аминокиселината хомоцистеин. Високият хомоцистеин в кръвта е самостоятелен рисков фактор за развиването на затруднения при хора със сърдечно-съдови болести, поврежда централната нервна система.

4. Дъвченето на недопечен лук заздравява зъбите.

Няма подозрение, че лукът може да предотврати развиването на някои заболявания в организма, само че също така има и редица изгоди за устната хигиена. Ако дъвчете недопечен лук прави зъбите ви по-здрави и отстранява бактериите в устата. Това, което би трябвало да извършите, е напълно просто – дъвчете недопечен лук в продължение на 2-3 минути всеки ден.

5. Лукът се бори против грип и простуда.

Според някои учени лукът сполучливо преборва простуда, кашлица, температура, както и възпалено гърло.

Ето по какъв начин да си го приготвите за тази цел:

Нарежете лука на части.

Накиснете ги в чаша вода за към 6-8 часа.

Пийте по 3-4 супени лъжици три пъти дневно.     

БОНУС: Лукът оказва помощ също при болки в ушите.

Ушите са един от най-чувствителните органи в тялото ни. Възможно е да ни заболят заради най-различни аргументи – като мощен звук и пътешестване със аероплан да вземем за пример. В подобен случай на помощ идва лукът.

Ето по какъв начин да си го приготвите:

Гответе лука във вода, до момента в който омекне.

Увийте го в парче плат и го дръжте притиснат към ухото си.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР