Всички участници в българския отбор на Международната олимпиада по биология

...
Всички участници в българския отбор на Международната олимпиада по биология
Коментари Харесай

Нов успех за български ученици: завоюваха 4 медала от Международната олимпиада по биология

Всички участници в българския тим на Международната олимпиада по биология в Иран се завръщат с медали, което е казус. На най-престижното съревнование по биология за възпитаници от целия свят България завоюва един сребърен и три бронзови медала. Отборът ни се прибира довечера към 21 ч. с полет от Истанбул, заяви Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.

Комплектът медали на родна земя от Техеран ще донесат:

1. Здравко Пламенов Иванов, 11 клас, СМГ - сребърен медал;

2. Виктор Вальов Георгиев, 12 клас, НПМГ - бронзов медал;

3. Ваня Иванова Миланова, 12 клас, НПМГ - бронзов медал;

4. Иван Георгиев Георгиев, 11 клас, НПМГ - бронзов орден.

Резултатите на учениците са налице след целогодишната им работа и няколкоседмичната подготовка с техните ръководители - Албена Йорданова (доцент в Медицинския факултет на СУ), Снежанка Томова (доцент в Биологическия факултет на СУ „ Св. Кл. Охридски “) и Радослав Александров (докторант в Института по молекулярна биология при БАН).

България е една от шестте страни основателки на олимпиадата през 1989 година и изпраща своя делегация още през цялото време, сложено в Чехословакия през 1990 година За 29-годишната история на олимпиадата страната ни е била хазаин един път - във Варна през 1994 година

Традиционно страната ни се показва на високо равнище и е спечелила забележителен брой медали, а годината с най-високи резултати от началото до момента бе 2017-а. Състезателите ни са спечелили 59 медала: 5 златни, 11 сребърни и 43 бронзови и почетна грамота.

Организаторите на тазгодишната Международна олимпиада са Министерството на образованието в Иран, Техеранският университет и Университетът TMU. Щафетата в семейството поемат унгарците, които ще провеждат МОБ през юли 2019 в град Сегед. През 2020 година е ред на Нагасаки, Япония.

Подготовката и присъединяване на тимовете на интернационалните олимпиади се прави с помощта на поддръжката на фондация „ Америка за България “.

Ако желаете да подкрепите българските олимпийски тимове по естествени науки, може да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS OLYMP на номер 17 777 (за клиенти на Telenor, VIVACOM и A1).

________________________________________
Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки - СООПН, е с нестопанска цел, основано през 2010 година по самодейност на “Америка за България ”. С финансовата ѝ поддръжка сдружението подкрепя развиването на националните олимпийски тимове по естествени науки в България, като провежда подготовката им за присъединяване в интернационалните надпревари и олимпиади, и осведоми българското общество за в действителност забележителните триумфи на учениците олимпийци.

Участниците в олимпийските тимове по естествени науки у нас са възпитаници сред 8-и и 12-и клас.

От основаването на българското олимпийско придвижване по естествени науки към 2017 година нашите възпитаници са донесли на страната ни 821 медала - 149 златни, 275 сребърни и 397 бронзови - от най-престижните интернационалните надпревари и олимпиади по астрономия, биология, информатика, математика, математическа филология, физика и химия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР