Всички световни медии очакваха деня, в който списъкът на Джефри

...
Всички световни медии очакваха деня, в който списъкът на Джефри
Коментари Харесай

Как Стивън Хокинг и Майкъл Джексън се появиха в прословутия списък на Епстийн

Всички международни медии чакаха деня, в който " описът на Джефри Епстийн " излезе нескрито.

Първата част от разкрити показания на негови жертви трябваше да разкрият кои са известните персони, участвали на прословутите секс-партита, проведени от финансиста и Гилейн Максуел.

Досега имената на политици, предприемачи и звезди бяха съзнателно заличавани от обществено наличните правосъдни документи, а в медиите се вихреха всевъзможни спекулации за това кой ще бъде идващият осветлен участник в мрежата на Епстийн.

Това, което излезе от правосъдните документи на 4 януари, обаче се оказа надалеч от първичните прогнози.

Онези, които фактически са уличени в полови похищения, са от дълго време известни - като английския принц Андрю, да вземем за пример.
Синът на кралица Елизабет II беше заставен да подписа съглашение с Вирджиния Джуфри, която свидетелства, че е била насилена от него, когато е била едвам на 17 година Още преди този момент той бе лишен от почетните си функционалности в кралското семейство поради тежката репутационна вреда, която нанесе на монархията с неумелите си опити да отхвърли връзката си с младото момиче.Разсекретените документи включват свидетелските показания на жена на име Джоана Сьоберг, която твърди, че принц Андрю я е опипвал по гърдите, до момента в който е седяла на дивана в жилището на Епстийн в Манхатън през 2001 г.В показанията си тя удостоверява факт, който до момента Андрю обществено отхвърля - че е познавал Вирджиния Джуфри.Другият сходен случай е с Жан-Люк Брюнел - някогашен фешън сътрудник и дълготраен помощник на Епстийн, който беше публично упрекнат в съучастничество в скица за трафик на малолетни за полови закононарушения. Брюнел беше открит мъртъв в затворническа килия във Франция през 2022 година Две години по-рано Джефри Епстийн също посегна на живота си, до момента в който чакаше делото против него да стартира.
Бившият учител в Харвард Алан Дершоуиц, който също е добър другар на Епстийн и е прочут юрист по наказателни закононарушения (вкл. по първото дело за импийчмънт на Доналд Тръмп), също е махленски в многократни полови контакти с малолетно момиче.

Според документите от показанията пред съда - Дершоуиц е махленски и в това, че е бил очевидец на полово принуждение от страна на Епстийн по отношение на малолетни. По-късно той играе дейна роля в договарянията с прокуратурата по първото дело против финансиста през 2008 година Тогава Епстийн се признава за отговорен по обвинявания в педофилия, като изтърпява съкратена присъда от 18 месеца.

Адвокатът отхвърля виновност и твърди, че имал " почтени връзки " с Епстийн, без да подозира нищо за неговите престъпни дейности.

Имената на някогашните президенти на Съединени американски щати Бил Клинтън и Доналд Тръмп също " протичат " в свидетелските показания - само че единствено през преразказ на непознати мнения, а не с директни доказателства за каквото и да е присъединяване в хипотетични оргии.
Клинтън e упоменат повече от 50 пъти в документите, макар че в тях не се показват никакви доказателства за противозаконни дейности от негова страна.В показанията една от жертвите споделя, че Епстийн " един път споделил, че Клинтън харесва млади девойки " - само че не твърди, че самата тя го е виждала.
" Знаех, че работи с Бил Клинтън. Не знаех, че са другари, до момента в който не прочетох публикация във Vanity Fair за това, че са ходили дружно в Африка ", споделя тя в свидетелствата. Говорители на Клинтън неведнъж са отричали той да е посещавал острова или други имения на Епстийн.
Тръмп е упоменат от същата свидетелка, само че единствено във връзка пътешестване до Атлантик Сити, по време на което Джефри Епстийн ѝ споделил, че ще се обади на предприемача, с цел да отидат дружно на казино. Отново няма изказвания, които да го обвързват с престъплнията на Епстийн. Двамата са се познавали сносно през 90-те, само че по-късно Тръмп се разграничи от него.Запитана дали в миналото е правила масаж на Тръмп, свидетелката дава отговор с " не ".
Най-странна е появяването в листата на двама покойници - световноизвестният английски физик Стивън Хокинг и Кралят на поп музиката Майкъл Джексън.

Хокинг в никакъв случай до момента не е бил обществено упрекван в полови закононарушения, макар че има фотографски доказателства за негови визити на острова на Епстийн. Това се е случило през 2006 година, когато той взе участие на конференция на Карибите, финансирана от милиардера - още преди той да бъде махленски в сводничество за първи път.

В последните десетилетия на живота си Хокинг беше изцяло неподвижен поради нелечимо неврологично заболяване ASL.

Физикът се появява в листата на Епстийн единствено поради един мейл на финансиста до приятелката му Гилейн Максуел.

В него Епстийн я моли да предложи парична премия на приятелите и роднините на Вирджиния Джуфри, които оказват помощ " да се потвърди, че обвиняванията ѝ са погрешни ". Става дума за хипотетично присъединяване на Хокинг в " оргия с малолетни девойки ", както и за " вечеря с Клинтън ", за която не се загатват повече детайлности в документа.

Майкъл Джексън е упоменат от свидетелката Джоана Сьоберг, която споделя, че се е срещнала с него в имението на Джефри Епстийн - само че не му е правила " разтривки ", каквито се е налагало да прави на други мъже.

Илюзионистът Дейвид Копърфийлд също е участвал на вечеря в дома на милиардера.

" Някой ми се обади и сподели, че (Копърфийлд) ще пристигна. Ако желая, мога да дойда на вечеря и да се срещна с него. Когато пристигнах, той още не беше дошъл, само че изчаках - мисля, че дружно със Сара Келън и друго момиче, което повече не видях. Тя ми изглеждаше млада ", споделя Сьоберг.

Когато Сьоберг я попитала къде учи, получила отговор, от който не съумяла да разпознае името - и предположила, че може да става дума не за лицей, а за гимназия - т.е. момичето на празненството да е била тийнейджърка.

Притеснителният миг в показанията ѝ по адрес на Копърфийлд е изказванието ѝ, че илюзионистът я попитал " знаеш ли, че заплащат на девойки, с цел да водят други девойки ". Повече детайлности за развиването на този случай обаче още веднъж липсват. ​​​​​​

Включването на обещано име в този лист не значи, че съответният човек е упрекнат в непозволени дейности във връзка със сексусалните закононарушения на Епстийнн. Сред имената има и такива, които към този момент са били упоменати по време на правосъдни производства.

Разсекретените имена се съдържат в правосъдни документи от делото на Вирджиния Джуфри против Гилейн Максуел.

Миналият месец съдът разпореди множеството от материалите в 187-те записа да бъдат оповестени след 1 януари.

Съдът е издал заповед за опазване на анонимността на двама от сътрудниците.

През януари 2015 година Джуфри споделя историята си пред медиите.

Жената твърди, че през 2000 година Гилейн Максуел се е срещнала с нея в клуба " Мар-а-Лаго " на Доналд Тръмп в Южна Флорида и е предложила да работи за Епстийн като масажистка, без да има какъвто и да е професионален опит във физиотерапията.

По това време Вирджиния е била на 17 година Според Джуфре двамата са я склонили към предлагането на полови услуги на авторитетни мъже от приятелския им кръг - в това число за принц Андрю. Тя твърди, че взаимоотношенията ѝ с двойката са траяли 2 години.

Максуел беше наказана през декември 2021 година на 20 години затвор за трафик на малолетни и корист.

Колкото до Джефри Епстийн – той беше открит мъртъв в затворническата си килия на 10 август 2019 година още преди второто дело против него да стартира всъщност. Разследването стигна до извода, че той се е самоубил.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР