Всички сме виждали потъмнелите /кафяви/ банани по магазините или на

...
Всички сме виждали потъмнелите /кафяви/ банани по магазините или на
Коментари Харесай

Яжте кафяви банани - по-полезни са!

Всички сме виждали потъмнелите /кафяви/ банани по магазините или на пазара. Обикновено те са с понижена цена и в множеството случаи ги подминаваме поради непривлекателния им външен тип.

Оказва се обаче, че загнилите банани имат доста преимущества и изгоди, също така са доста по-сладки и меки от обичайните /жълти банани/, които сме привикнали да си похапваме. В съпоставяне с тях те са с по-високи равнища на антиоксиданти и се усвояват доста по-лесно от организма.

Както е известно, бананите са с високо наличие на фибри, витамин В6 и калий, без значение дали става въпрос за зелени, жълти или кафяви банани. Понеже кафявите банани са най-узрели, по този метод те губят част от микроелементите си, по тази причина се предлага да се съхраняват на хладно или в ледник.

Добре узрелите и потъмнели банани не се предлагат на диабетици, защото при тях нишестето се е трансформирало в елементарни захари. А това надлежно незабавно води до повишение на кръвната им захар. За тези хора, които се стремят да понижат захарите /или имат здравословни проблеми, свързани с кръвната захар/ се предлагат по-слабо узрелите банани /зелени или жълти/.

 Банани

Според някой японски изследвания отпреди 4-5 години тъмните петна, които се образуват по бананите, създават вещество, наречено Тумор некрозис фактор. Оказва се, че то съумява да унищожи анормалните кафези /включително тези, предизвикващи рак/. Това, несъмнено, не значи, че кафявите банани могат да излекуват рак, само че постоянната им консумация покачва функционалностите на имунната система и до някаква степен понижава риска от тази болест.

В умозаключение може да се означи, че бананите, които постоянно заобикаляме, имат редица потребни свойства за организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР