Всички сме наясно, че по-голямата част от кафявата захар на

...
Всички сме наясно, че по-голямата част от кафявата захар на
Коментари Харесай

Всичко за кафявата захар Мусковадо

Всички сме наясно, че по-голямата част от кафявата захар на пазара в действителност е бяла захар с още веднъж прибавена меласа. Но дано да поговорим за тази по-тъмна натурална кафява захар. По-скъпа ли е? И какво тъкмо е захарта Мусковадо (Muscovado)?

Отговорите на тези въпроси ще разберете по-долу в публикацията.

Какво съставлява захарта Мусковадо

Просто казано, това е една нерафинирана тръстикова захар, в която меласата не се отстранява. Обикновено тя се отбелязва като светла (с по-малко меласа) или тъмна (в противоположния вариант).

Вкус и текстура на кафява захар Мусковадо

Тази захар е невероятна. Нейната текстура е като влажен пясък, влажна и леко лепкава. Когато я вкусите, първо ще усетите сладостта, която по-късно бързо се разтваря в богато растително горчиво. Има леки подмятания за плодов и карамелен усет, което води до построяването на доста по-сложен профил, в сравнение с при елементарната бяла захар или даже други типове кафява захара. Тя оставя завладяващ послевкус.

Мусковадо съдържа по-високи равнища на разнообразни минерали, в сравнение с обработената бяла захар и от някои се смята за по-здравословен вид.

Приложения на кафява захар Мусковадо

Основните ѝ приложения са в храната и сладкарството, производството на ром и други форми на алкохол. Можете да добавите Мусковадо в барбекю сос или други пикантни ястия. Бъдете сигурни - резултатите ще бъдат отлични.

Използвайте този пълностоен подсладител в предписания, които акцентират неговите комплицирани, само че фини аромати, като джинджифилови сладкиши, сладолед, елементарни сладкиши и други Съчетава се добре с шоколад и може да се разбърква и в кафе. Тя предлага добра резистентност на високи температури и има относително дълъг период на валидност.

История на кафява захар Мусковадо

Повечето от тази тръстикова кафява захар Мусковадо се добива от остров Мавриций, край крайбрежията на Африка и Индия. Името Мусковадо произлиза от португалски - açúcar mascavado (нерафинирана захар).

Процесът на обработка на захарта е бил изобретен в Индийския субконтинент преди 8000 години, когато захарната тръстика е била отглеждана от цивилизацията на бронзовата епоха.

Производството на захар е била значима част от търговията в Британската империя. Захарта е създавана в английските колонии в Западна Индия, Индия, Мавриций и Фиджи, както и в други територии, в това число Куба, Френската Западна Индия, Ява, Бразилия, Пуерто Рико, Филипините, Реюнион и Луизиана. Производството на захарна тръстика постоянно е включвало иго или експлоататорско послушание.

Суровата захар е била изпратена до Европа - Англия, където била рафинирана и дестилирана в ром, огромна част била продавана на по-високи цени. В Бихар, в източната част на Индия, били основани и захарни рафинерии.

Производство на кафява захар Мусковадо

 Захар Мусковадо

Общото международно произвеждане е от 10 до 11 милиона тона годишно от 20 страни. Най-големите производители са Индия, Колумбия, Мианмар, Пакистан, Бразилия, Бангладеш и Китай.

В Индия множеството захар Мусковадо се създава от 150 дребни и междинни частни производители, които употребяват обичайни органични способи за преправяне. На остров Мавриций се употребяват центрофуги, след което меласата се оставя да се отцеди. Производството на Мусковадо във Филипините, Барбадос и на други места е имало дълъг интервал на крах, когато огромни мелници поемат производството на захар от дребните фермери с дребни мелници. През последните години нарасналият интерес на потребителите към здравословни и биологични храни още веднъж съживява интереса към Мусковадо захарта, създавайки нов пазар за дребните мелници.

Хранителен състав на кафява захар Мусковадо

Колкото по-натурално се добива, Мусковадо захарта е още по богата на хранителни субстанции, запазвайки повече натурални минерали от сока на захарната тръстика.

В 100 г захар Мусковадо:

Общо минерални соли 740 mg

Фосфор (Р) 3, 9 mg

Калций (Ca) 85 mg

Магнезий (Mg) 23 mg

Калий (К) 100 mg

Желязо (Fe) 1.3 mg

Калории 383 kCal

Тя е превъзходен здравословен подсладител със характерен темперамент, който в случай че всяка стопанка го овладее, ще може да сътвори чудеса в сладкарската кухня! Опитайте и Вие и няма да останете разочаровани, а в противен случай ще добиете невероятна наслада в живота си!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР