Всички сме мечтали, докато сме заседнали в задръствания, да можем

...
Всички сме мечтали, докато сме заседнали в задръствания, да можем
Коментари Харесай

Летящи таксита ще ни возят високо над трафика до 2025 г.

Всички сме мечтали, до момента в който сме заседнали в тапи, да можем просто да се измъкнем и да прелетим над трафика. Според специалисти, участвали тази седмица на фестивала South by Southwest в Остин, Тексас, това е евентуално да се случи по-рано, в сравнение с сме очаквали, с летящи таксита , които се чака да завладяват небето до 2025 година
 
" Хората са мечтали за това от десетилетия на хартия, а в този момент технологията е тук ", сподели Майкъл Такър, зам.-директор по технологиите и нововъведенията в " Bell ". " Единственият въпрос е какво ще вършим с нея ", споделя той.
 

Michael Thacker, EVP of Technology and Innovation at Bell, joined executives at and on a recorded by to discuss realities of urban air transportation,, and our place exhibiting at.
— Bell | Welcome to the Vertical Century (@BellFlight)

Такър съобщи, че неговата компания се е включила към приложението Uber и няколко аеронавтични компании, в това число и френската " Safran ", с цел да основат флота от летящи таксита с отвесно политане и кацане (VTOL). Нексус , както е наименуван този хибриден електрически аероплан, беше показан за първи път през януари на ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас.

Между 20 и 30 други компании работят по сходни концепции, измежду които започващи или огромни компании като " Airbus ", който неотдавна показа своя електрически аероплан Сити Еърбъс. Uber възнамерява да пусне въздушните си таксита първо в Лос Анджелис и Далас - два огромни американски града, задръстени с трафик.
 

| This morning we announced a partnership with for the development of flight control systems for our aircraft and solutions, including.
— Bell | Welcome to the Vertical Century (@BellFlight)

Запитан за потреблението на хеликоптери като опция , Такър сподели, че такситата са финансово преференциални и по-тихи. " Шумът би трябвало да се слее с фоновия звук на града ", сподели той. Според него транспортните средства могат да навлязат в комерсиалната мрежа към 2025 година " Това няма да размени наземния превоз , това ще го издигне до друго измерение ", акцентира Такър.-->
 

В отчет, озаглавен " Vision 2050 ", показан от SXSW, Американският институт по аеронавтика и астронавтика (AIAA) предвижда, че до 2050 година потреблението на летящи таксита и други самостоятелни дронове ще бъде необятно публикувано , основно с помощта на изкуствения разсъдък.
 

Marius explaining the demonstrator and answering questions from the citizens.
— Andreas Thellmann (@A_Thellmann)

" За мен изкуственият разсъдък е по-лесен във въздуха ", споделя Скот Дренан, шеф на нововъведенията в " Bell ". " Има доста място там и по тази причина имаме доста празно пространство, имаме трето измерение, в което да маневрираме ", разяснява той.
 
Друго преимущество на летящите коли е техният GPS, споделя Анил Нандури, вицепрезидент на " Drone Group " в Intel. " GPS точността през днешния ден е няколко метра плюс минус ", сподели той и коментира: " За наземни транспортни средства не е задоволително тъкмо, с цел да имате нужната точност. Но откакто се изкачите до трето измерение, това е задоволително ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР