Всички сме чували за нездравословните храни на пазара – като

...
Всички сме чували за нездравословните храни на пазара – като
Коментари Харесай

Нездравословните храни, които смятаме за невероятно здравословни

Всички сме чували за нездравословните храни на пазара – като чипс, шоколад, fast food. Но съвсем в никакъв случай не сме се замисляли какво съдържат на пръв взор потребните артикули и има ли нещо, което би трябвало да ни тормози в тях. Оказва се, че да. Не всички комбинации от потребни съставки в един артикул го вършат здравословен. Често се случва да нарушават неговия баланс...

Сушени плодове

Да, има известна доза фибри. Но плодове са цялостни със захар и сяра, с цел да имат по-дълъг период на валидност. Тъй като плодът е сушен, той има 3 пъти повече калории от пресния. Например – в случай че един банан има 90 калории на 100 гр, то в сушен тип неговите 100 гр автоматизирано получават 270 калории. В процеса на сушене се отстраняват извънредно доста потребни субстанции и най-после оставаме единствено с доста захар и празни калории. 



Плодов сок

Може и да си мислим, че всичко, в което има единствено плодове, е полезно за нас, само че става известно – това не е по този начин. Чаша от това плодово прелъщение може и да е 110 калории, само че в нея има 26 гр захар, което е равно на цялата ни дневна доза. Заложете на един, най-много два плода, нарежете си ги и просто ги изяжте, а в случай че пък доста желаете плодов сок – заложете на един избран плод (например ябълка). 



И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР