Всички шофьори са доволни. Винетките няма да поскъпват догодина. Те

...
Всички шофьори са доволни. Винетките няма да поскъпват догодина. Те
Коментари Харесай

Обявиха цените на винетките, шофьори са доволни. АПИ отправи и едно важно предупреждение

Всички водачи са удовлетворени. Винетките няма да нарастват следващата година. Те могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната e 87 лева, тримесечната – 48 лева, месечната – 27 лева, седмичната – 13 лева и уикенд винетката – 9 лева, оповестиха от „ Интелигентни трафик системи “ АД – народен снабдител на услуги за електронно таксуване на пътни такси – електронни винетки и тол, и формален сътрудник на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български водачи, припомнят от националния снабдител и поучават водачите да ревизират на двете онлайн платформи по регистрационен номер на автомобила до по кое време тя е годна, с цел да се избегне заплащането на санкция поради изминал период.
Нова годишна винетка за всички леки коли до 3,5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано, написа Българска телеграфна агенция.
При онлайн покупка винетката е автоматизирано записана за приемане на вести за приключване на годност, а също и при положение на наложени обезщетителни такси за регистрационния номер заради изтекла винетка и по този начин не се стига до налагане на санкции или струпване на наказания, припомнят от компанията.
В средата на ноември шефът на Националното тол ръководство Георги Темелков заяви, че приходите от пътни такси от 1 януари 2023 година досега (18 ноември бел. реп.) са към 696 млн. лв.. Приблизително 248 млн. лв. от тях са от е-винетки, а от тол над 425 млн. лв., заяви тогава Темелков. От контролната активност на системата (наложени глоби) приходите са над 22 млн. лв..
При представянето на проектобюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2024 година пред отрасловата парламентарна комисия в края на ноември министър Андрей Цеков заяви, че приходната част на проектобюджета на Министерството за следващата година е в размер на 959 489 000 лева От продажбата на винетки за леки коли се чакат 289 млн. лева, а от тол такси – 512 млн. лева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР