Всички родители в неплатен отпуск може да кандидатстват в Агенция

...
Всички родители в неплатен отпуск може да кандидатстват в Агенция
Коментари Харесай

Сачева: Родителите в неплатен отпуск могат да получават помощи за дистанционно обучение

Всички родители в неплатен отпуск може да аплайват в Агенция обществено подкрепяне за помощ от 650 лева за едно дете и 975 лева за две и повече деца в отдалечена форма на образование. Парите се дават съразмерно за тези 10 дни, в които ще се затворят градините и учебните заведения, изясни министър Сачева. 

Програмата „ Запази ме “ също остава в действие. По нея се заплаща 75% от осигурителния приход, а хората в неплатен отпуск резервират осигурителните си права. Заявления за помощта ще се одобряват от 1 март, като упованията са парите да бъдат изплатени към 15 април. През януари и февруари за тази мярка са отделени към 40 млн. лева, а в този момент за тези 10 дни ще са нужни още 6-7 млн. лв., изясни общественият министър. 

Продължават и ограниченията 60/40 и 80/20, които могат да се употребяват да вземем за пример в хотелите, където има отчасти затваряне, както и програмата „ Родители в претовареност “, при която страната дава опция на фамилиите сами да изберат човек, който да се грижи за децата им и му обезпечава минимална работна заплата и осигуровки.

Министър Сачева добави, че на този стадий не се обмислят нови ограничения или сливане на съществуващите такива.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР