Всички прекалихме малко или много с похапването по празниците. Едно

...
Всички прекалихме малко или много с похапването по празниците. Едно
Коментари Харесай

Диетолози обясниха как да се справим с подутия си корем

Всички прекалихме малко или доста с похапването по празниците. Едно от честите недоволства е подуването на корема. Как обаче да изправим вредите и да се отървем от възприятието за виновност, което ни е обзело след преяждането?

Добрата вест е, че е съвсем невероятно да качите значимо количество килограми от коледната и новогодишна софра, а и от идващите празници. Разбира се, приказваме най-вече за задържане на течности.

Не прибързвайте с фрапантните и ограничаващи диети, те ще ви навредят още повече. Доброто храносмилане ни оказва помощ не просто да сме слаби, а ни предотвратяване от редица болести.

Диетолозите нямат точна формула по какъв начин да се преборим със следпразничното отичане, само че има някои храни, които се отразяват на всеки добре. Става въпрос за сушито, омлета и пържолите. Всичко това без сосове и доста сол.

А салатите? Много от тях са богати на фибри, които биха довели до ново възприятие за отичане.

Хранете се 3 пъти дневно с най-малко 4 часа пауза сред обособените хранения. Липсата на регулярни шпации сред закуската, обяда и вечерята, както и честото похапване сред тях, претрупва храносмилателната система и освен води до отичане, само че и е измежду главните виновници за повишаване на непотребни килограми.

Не бързайте да взимате пробиотици, това не са разтворими витамини. Просто слушайте тялото си. Спрете алкохола и пийте вода. Черният ви дроб ще свърши всичко останало.

Източник: Дарик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР