Всички познаваме чувството, когато сме толкова гладни, че ни иде

...
Всички познаваме чувството, когато сме толкова гладни, че ни иде
Коментари Харесай

Причини да ни се гади след хранене

Всички познаваме възприятието, когато сме толкоз гладни, че ни иде да изядем целия ледник, а след това чувството, когато вкусим обичаната си храна. Колкото хубаво е то, толкоз и неприятно е последващото гадене, което може да се появи от време на време. Какви могат да бъдат аргументите за него и по какъв начин да се отървем от неприятното гадене?

Гаденето може да е в резултат на някакво заболяване – най-често срещаните разновидности тук са три:

Язва – този стомашен проблем се появява поради бактерия, която прави организма по-чувствителен към стомашните сокове. Симптоми за нея с изключение на гадене незабавно след храна, могат да бъдат и парене или болежка още при самото храносмилане.

Гастрит – другият, най-често срещан проблем. Той е придружен с гадене, болежка и чувство за цялостен корем. При него, както и при язвата не би трябвало да се употребяват избрани артикули, по тази причина щом усетите тези признаци, незабавно се консултирайте с доктор.

Стомашните киселини са другият проблем, който би могъл да аргументи гадене. Всъщност, при тях стомашният сок нервира хранопровода, което провокира дискомфорт за целия организъм.

Причина за гаденето след хранене може да бъде и бременност. Както сте чували или може би изпитвали, това един от признаците, алармиращ за появяването на нов член на фамилията.

 гадене след хранене

Някаква простуда, грип или вирус могат да причинят гадене. Неприятна миризма или усет са също измежду аргументите за това положение. Каквито и да са те, значимо е да не пренебрегвате тези признаци и да посетите персоналния си доктор в точния момент.

Ако сте у дома и гаденето стане отвратително, може да предприемете някои ограничения, с цел да облекчите положението си. Отпуснете се, седнете, не лягайте. Когато се в седнало състояние, шансът стомашния сок да провокира гадене е най-малък. Отворете прозореца, поемете глътка чист въздух.

Не се съсредоточавайте в неприятното чувство. Мислете за нещо друго. Намокрете лицето си със студена вода и дишайте надълбоко. След като малко ви отмине, изпийте чаша вода, чай от лайка или лимонен сок (може и резен). Така ще успокоите стомаха си. Другите билки, които биха помогнали против гадене са джинджифил и мента.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР