Всички плодове съдържат захар, но има някои видове, които са

...
Всички плодове съдържат захар, но има някои видове, които са
Коментари Харесай

Плодове с ниско съдържание на захар


Всички плодове съдържат захар, само че има някои типове, които са с по-ниско наличие от други. Списъкът показва плодовете, небогати на захар, само че и

съдържащи фибри, витамини и минерали, от които човешкият организъм се нуждае.

Ягоди

Ягодите могат да контролират глюкозата в кръвта поради ниското си наличие на захар - към 1 грам в 1 ягода със междинна величина. Те са отличен източник на фибри и витамин С, което ги прави средство против туморни формирания . Предпазват от рак на гърдата и имат анти-ейдж резултат.

Праскови
Въпреки сладкия си усет, една праскова съдържа единствено към 13 грама захар. Тези вкусни плодове са богати на желязо, което ги прави ефикасни при анемии . Това е повода да се счита, че те поддържат хемоглобина.

Боровинки
Подобно на ягодите, тези плодове съдържат сред 4 и 5 грама захар. Богати са също на фибри и протеини. Добър източник са и на антиоксиданти. Полезни са както за зрението , по този начин и за кръвообразуването.

Лимони

Лимоните съдържат не повече от 2 грама захар, само че са чудесна добавка към диетата, поради огромното наличие на витамин C. Благодарение на него, се забавя стареенето и се обезвреждат свободните радикали.

Портокали
Портокал със междинна величина има към 14 грама усвоима захар. Този тип плод е богат на витамин С и оказва помощ за предотвратяването на настинки и грип. Портокаловият сок, закупен от магазина обаче, съдържа добавени захари, по тази причина е по-добре да се употребява в натурален тип.

Авокадо
Авокадото е съвсем без никакво наличие на захар. То съдържа фибри и здравословни мазнини, които поддържат тежестта и понижават равнищата на кръвната глюкоза.

Свързани публикации.. Защо подценяваме захарта в храната на децата? 0 Недобре измитите плодове – причина за Паркинсон 0 Сладки сънища – по какъв начин захарта въздейства на съня ни? 0

Може да включите плодовете от горния лист към салатата си, като употребявате лимон или авокадо за дресинг. Вариант е да си извършите и плодова салата, като се прибави малко количество мед към нея.

Плодовете са чудесно допълнение и към закуската, като може да се смесят със зърнени култури или кисело мляко . Вместо банкет на сок с високо наличие на захар, може да се изстиска лимон във вода, с помощта на което ще се чувствате енергични и освежени.

Въпреки това, хората с диабет е желателно да се съветват с доктор или диетолог по отношение на потреблението на плодове.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР