Всички песни в новия ми албум са мои, те са

...
Всички песни в новия ми албум са мои, те са
Коментари Харесай

Салвадор Собрал ексклузивно пред БНР: Песните в новия албум са ударите на сърцето ми

Всички песни в новия ми албум са мои, те са ударите на сърцето ми . Затова на обложката на албума е моя фотография с белега, който имам от интервенцията. Защото в него вграждам и прочувствени се белези. Както и физическите “. Това показа в особено изявление за БНР португалецът Салвадор Собрал, който завоюва „ Евровизия “ 2017 с песента Amar pelos dois, или „ Да обичаш за двама “. 

Новият му албум Bpm, или „ Удари в минута “, излиза на 28-и май. 

„ Докато бях в болничното заведение (изпълнителят претърпява интервенция за трансплантация на сърце - бел. ред.), ми вършиха доста проучвания за сърцето –   електрокардиограми и други, и на всички машини се показваше това Bpm – какъв брой удари в минута има сърцето ти. Много е забавно, тъй като Bpm използваме и в музиката. Когато виждах този знак, в болничното заведение се усещах вкъщи.  Казвах си – това е музика, това е нещо познато, единственото музикално нещо в болничното заведение . Тогава се замислих да кръстя по този начин и албум един ден... Бях доста обезпокоителен, до момента в който правехме албумът. Не спях добре, бях изплашен от всичко, което желаех да кажа. В деня, в който първата ария към този момент беше реалност, заплаках от облекчение. Казах си, добре,  новата ми музика е подготвена. Освобождавам я . Създадох я и към този момент е на всички. Вече е кръв от кръвта и на останалите “. 

За предаването „ Нощен Хоризонт “ показа и за пътя на песента, която го отличи от останалите на състезанието преди четири години: 

„ Сестра ми ми звънна, бях в подготовка. Каза ми - искаш ли да участваме във Фестивал да Канцао – събитието, посредством което се избира португалската ария за „ Евровизия “. Първоначално споделих – не, не желая да върша това, не одобрявам малкия екран. Тя не се отнася добре към музикантите. Всичко се върти към заниманието.  Сестра ми обаче ме убеди, като сподели, че уредниците на фестивала желаят да трансформират нещата . Целта им била да изпратят добра ария на „ Евровизия “. Пък и всичко ще се излъчва в неделя вечер, а за теб ще е добре да бъдеш забелязан от по-широка аудитория – бе безапелационна тя. Тогава бях издал албум, той не се продаваше добре, нямах доста концерти. Сестра ми се опита да помогне, като предложи да напише ария с ангажимента, че надали ще спечелим фестивала. Нашият жанр не е този на „ Евровизия “. Каза ми - излез и бъди себе си, аз ще ти напиша красива ария, хората ще те видят и ще имаш повече концерти по-късно.  Съгласих се, въпреки всичко беше единствено за една нощ. Оказа се доста по-дълго преживяване ... Сестра ми написа ария за човек, който е толкоз влюбен в някого, че признава по какъв начин може да обича и за двамата – даже и другият човек да не усеща същото. Много обрана ария, само че и доста задълбочена.  В песента се усеща възприятието на безусловно оскърбление, когато основният воин споделя – няма значение дали ще ме обичаш, аз те обичам толкоз доста, мога да обичам и за двама ни . За да бъдем дружно. Ужасно е. Никога не съм се чувствал по този метод, само че пях, като че ли съм го изживявал. Мисля, че хората усетиха посланието ни “. 

След успеха Салвадор влиза в болница за трансплантация на сърце. Трудните времена обаче са надалеч от изпълнителя и в този момент с неспокойствие чака новия албум. 

Какво сподели още португалската звезда пред Иван Русланов за предаването „ Нощен Хоризонт “ - можете да чуете тази нощ на вълните на стратегия „ Хоризонт “ или онлайн  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР