Всички пенсионери трябва да получават достойна пенсия, която се осъвременява

...
Всички пенсионери трябва да получават достойна пенсия, която се осъвременява
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Георги Гьоков във Велико Търново: Достойни пенсии, които се осъвременяват годишно за всички пенсионери

 2_640x427

Всички пенсионери би трябвало да получават почтена пенсия, която се осъвременява всяка година. Това съобщи пред събралите се в Клуб на инвалида и пенсионера във Велико Търново националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков, по отношение на „ Визия за България “.

Депутатът акцентира, че Българска социалистическа партия е заложила в своята визия преизчисляване на всички пенсии по отношение на междинния общоосигурителен приход. Като друга мярка той уточни унищожаване на оптималния застрахователен приход и оптималния размер на пенсиите. Социалистът акцентира, че левицата е за увеличение на приноса на стажа за пресмятане на размера на пенсията до постигане на стандарта на Международната организация по труда. „ Трябва да създадем спомагателен фонд за дълготрайна грижа за възрастни хора и хора с увреждания “, акцентира той и добави, че би трябвало да се одобри и закон за възрастните хора.

Герго Гьоков уточни като различен способ за нормализирането на размера на пенсиите: „ Трябва да създадем всичко допустимо да насърчим по-дългото оставане на пазара на труда. Залагаме и на профилактиките и ранна диагностика, изключително за групите болести, които водят до висока смъртност “. Той акцентира, че увеличението на пенсиите с 5% не взема решение проблемите на пенсионерите и би трябвало да се търсят трайни решения.

Народният представител Милко Недялков акцентира, че когато чуем неработоспособен, слагаме до него „ грижа “. „ Не мислим, че те могат да бъдат от изгода за обществото и да изкарвам самичък средства за своето препитаване. В тази посока би трябвало да им помогнем да осъзнаят своите потребности, само че и своите сили “, акцентира той.
Събралите се на събитието жители зададоха въпроси за разходването на средствата от Пенсионния фонд, положението на пенсионната система, изгодата от спомагателното пенсионно обезпечаване, компликациите при грижа за хората с увреждания. На тези въпроси отговаряха и зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Весела Лечева, народните представители Валентина Найденова и Александър Паунов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР