Всички пенсии, върху които са наложени запори ще бъдат изплатени

...
Всички пенсии, върху които са наложени запори ще бъдат изплатени
Коментари Харесай

Пенсиите с наложен запор ще бъдат изплатени след 11 януари

Всички пенсии, върху които са наложени запори ще бъдат изплатени от Националния застрахователен институт след 11 януари 2023 година, оповестиха оттова през днешния ден. Става дума за близо 5500 пенсии, а повода за забавянето е нуждата от софтуерно време за обработка на новите размери на удръжките поради нарастването на минималната заплата. Постановлението за новия й размер - 780 лева, бе оповестено в Държавен вестник на 3 януари, написа Sega.bg.

Съгласно настоящата нормативна уредба, насилственото осъществяване може да бъде ориентирано единствено върху пенсии с месечен размер над минималната работна заплата. Не се вършат удръжки от пенсиите под този размер. Посочените ограничавания не се ползват за удръжки от пенсиите в осъществяване на отговорности за прехрана, напомнят от осигурителния институт.

След направените преизчисления преводите ще бъдат осъществени според от метода на погашение на всяка пенсия - с пенсионен запис, в случай че се изплаща посредством пощенска станция, или с спомагателен превод по персоналната платежна сметка на пенсионера, в случай че се изплаща посредством банка или различен снабдител на платежни услуги, разясняват от Национален осигурителен институт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР