Всички очакваме тази група да се притече на помощ и

...
Всички очакваме тази група да се притече на помощ и
Коментари Харесай

В Бахмут Украйна получава подкрепа от обучени в Европа бойци

" Всички чакаме тази група да се притече на помощ и можем да разтеглим гърлото на котела ", съобщи той.

 

Ярославски подерта, че обстановката в Бахмут може да повтори тази в Дебалцево през 2015 година, при която всички направления бяха прекратени и изтеглянето на 2000 бойци и техника бе застрашено. Тогава, преди 8 година, украинските сили напуснаха Дебалцево, градче сред Донецк и Луганск и се насочиха тъкмо към Бахмут.

 

„ Сега в Бахмут има борби непосредствено по улиците. За всяка постройка. След седмица и половина врагът съумя да премине 1,5 км във вътрешността в Бахмут от Ягодное. Трудно е да се резервира всеки дом, всеки частен парцел. Голямата заплаха е в това, че ширината на котела в този момент е малко над 4 км. ", сподели Ярославски, представен от УНИАН.

 

Руснаците се пробват да пресечен логистиката на украинските въоръжени сили. " Без логистика няма нищо - нито ротация, нито превозване на муниции. Врагът схваща това и се пробва на първо място да редуцира логистиката. Ние разбираме, че може да има повтаряне на Дебалцево. Ние стоим - това е нашият дух “, изясни военният.

 

В град Бахмут и покрайнините му от няколко месеца се водят тежки борби. Украински воини бранят града-крепост. Според ISW съветските военни и наемници на ЧВК Вагнер не престават офанзивата. Президентът Владимир Зеленски съобщи, че украинците са решени да не предават града.

 

В същото време министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи пред немското издание " Билд ам зонтаг ", че дефицитът на муниции е проблем номер едно за опитите на украинските сили да отхвърлен съветската инвазия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР