Всички ние, социалните партньори, сме убедени, че началото на трябва

...
Всички ние, социалните партньори, сме убедени, че началото на трябва
Коментари Харесай

Янка Такева: Убедени сме, че началото на учебната година трябва да бъде във физическа среда

Всички ние, обществените сътрудници, сме уверени, че началото на би трябвало да бъде във физическа среда. Това сподели ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева в изявление за Агенция „ Фокус “ по отношение на присъственото начало на образователната година.
„ Учениците могат да преминат в независима и самостоятелна форма на образование, в случай че родителите се опасяват и не желаят да изпращат децата си на учебно заведение. Разработили сме ограничения, в които сме описали всички случаи при вероятно заболели деца в детските градини. Детските заведения работят към този момент по тези ограничения. Такива ограничения в този момент създаваме за учебните заведения, тъй че всеки шеф да знае какво следва, какво го чака и какви стъпки би трябвало да предприеме “, изясни Такева.
 1260 лева става стартовата заплата за преподавател 1260 лева става стартовата заплата за преподавател
Между 15% и 16.1% ще е нарастването на самостоятелните работни заплати на педагогическите експерти в просветителната система от 1 яну...
Тя добави, че от позиция на Коронавирус българската просветителна система е готова за всички случаи.
„ Подготвени сме от позиция на дезинфектанти и поддържането на висока хигиена в учебните заведения и детските градини. Ще отговорим на всички наставнически претенции. Системата ни е подготвена. Така че дано всички родители и всички учители да бъдат спокойни за това, че първата съществена грижа през тази образователна година ще бъде запазване живота и здравето на учениците, учителите и останалия личен състав, който работи в системата на междинното обучение “, акцентира още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР